Trenul Regal a pornit din nou la drum. Principesa Margareta și principele Radu vor opri de 10 Mai la Ploiești, Brăila și Galați

Trenul Regal a pornit din nou la drum. Principesa Margareta și principele Radu vor opri de 10 Mai la Ploiești, Brăila și Galați

După doi ani de inactivitate cauzată de pandemia de COVID, Trenul Regal își reia călătoriile în țară. Acesta a plecat în această dimineață din Gara Regală Băneasa, în prezența Maiestății Sale Margareta Custodele Coroanei, ASR Principele Radu și ASR Principesa Sofia.

Vremea rea și ploaia rece care a căzut peste București la primele ore ale dimineții nu i-a ținut în case pe toți pasionați de istorie și pe admiratorii Casei Regale din România.

O mână de bucureșteni au asistat la plecarea familiei regale din Gara Băneasa

Câteva zeci de bucureșteni au venit în Gara Regală Băneasa pentru a vedea plecarea Trenului Regal. Pe peronul gării și-au făcut apariția militarii Brigăzii 30 Gardă Mihai Viteazul, dar și fanfara Ministerului Apărării Naționale. Totul în prezența Maiestății Sale Custodele Coroanei Margareta, a ASR Principelui Radu și a ASR Principesa Sofia.

Prima oprire a Trenului Regal va avea loc în Gara Ploiești Sud, la ora 12.10, apoi la Buzău, la ora 13.31 și Brăila, la ora 15.24. Ultima oprire a Trenului Regal va avea loc în Galați, la ora 16.14. După încheierea ceremonialului sosirii la Galați, Trenul Regal va putea fi vizitat de către public timp de două ore. 

Covor roșu până la vagoane pentru Maiestate Sa Margareta Custodele Coroanei și ASR Principele Radu

„Maiestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Radu, împreună cu Alteța Sa Regală Principesa Sofia doresc să sărbătorească în acest an 10 Mai, deopotrivă Ziua Regală și Ziua Independenței Naționale, alături de locuitorii celor patru județe pe care le vizitează”, este anunțul Familiei Regale.

Mai mult, mâine, cei trei vor vizita în Galați sediul Crucii Roșii Române, Centrul de zi pentru copii Sfântul Spiridon și Combinatul siderurgic Liberty Galați.

Maiestatea Sa Margareta Custodele Coroanei (dreapta) și ASR Principele Radu

Detalii despre Trenul Regal al României

Acesta este o garnitură de tren destinată deplasărilor Familiei Regale a României și invitaților ei români și străini. Trenul se compune dintr-o locomotivă și cinci vagoane: vagonul sufragerie, vagonul Regelui, vagonul Reginei, vagonul invitaților și vagonul Casei Maiestății Sale Regelui. 

Uniforme militare din cărțile de istorie în fața unui tren istoric: a fost construit la Milano și a fost livrat României în 1928

Trenul Regal al României a fost comandat de Regele Ferdinand I al României în anul 1926 la uzinele Ernesto Breda Construzioni Meccaniche din Milano. Garnitura a fost livrată în 1928, la un an după moartea Regelui Ferdinand. Până în 1947 a fost folosit constant de membrii următori ai familiei regale: regina Maria, regele Carol al II-lea, regina-mamă Elena, regele Mihai. În prezent este folosit de Maiestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei.

Concert regal la Sala Radio 

Vineri de la ora 19.00, la Sala Radio din Strada General Berthelot, va avea loc concertul regal susţinut de Orchestra Naţională Radio dedicat sărbătorii naţionale de 10 Mai. Va lua parte ASR Principesa Sofia. Repertoriul concertului va cuprinde Imnul Regal de E. Hübsch, Simfonia concertantă pentru violoncel şi orchestră, op. 8 de G. Enescu și Simfonia nr. 8 în sol major, op. 88 de A. Dvořák. Dirijor: Christian Badea. Solist: Andrei Ioniță – violoncel.

Read More

Lasă un răspuns