Liderul chinez Xi Jinping, avertisment pentru cei care contestă strategia „Zero-Covid”: Luptăm împotriva oricăror acte care pun la îndoială politica noastră

Liderul chinez Xi Jinping, avertisment pentru cei care contestă strategia „Zero-Covid”: Luptăm împotriva oricăror acte care pun la îndoială politica noastră

Liderul chinez Xi Jinping a emis cel mai puternic avertisment de până acum împotriva celor care pun la îndoială politica „zero-Covid” a guvernului, în contextul în care lockdown-urile severe și frecvente alimentează nemulțumirea publicului și dau o lovitură devastatoare economiei chineze, notează CNN.

La o reuniune prezidată de Xi, joi, Comitetul permanent suprem al Partidului Comunist Chinez a promis să „adere fără nicio ezitare” la politica „dinamică zero-Covid” și să lupte cu hotărâre ”împotriva oricăror cuvinte și acte care denaturează, pun la îndoială sau neagă politicile de prevenire a epidemiei”.

Este pentru prima dată când Xi, care, potrivit presei de stat, a ținut un „discurs important” la întâlnire, a făcut remarci publice despre lupta Chinei împotriva Covid, de când a izbucnit nemulțumirea publică privind carantina din Shanghai.

„Strategia noastră de prevenire și control este determinată de natura și misiunea partidului, politicile noastre pot trece testul istoriei, măsurile noastre sunt științifice și eficiente”, a transmis comitetul format din șapte membri, potrivit agenției guvernamentale de știri Xinhua.

Aceștia mai spun: „Am câștigat bătălia pentru apărarea Wuhan și cu siguranță vom putea câștiga bătălia pentru apărarea Shanghai”.

Liderii comuniști sunt de părere că trebuie depășite cu hotărâre „disprețul, indiferența și ipocrizia din gândirea noastră”.

Pentru analiștii care au observat mult timp politica chineză, avertismentul sever este un semn că a existat o respingere internă împotriva politicii lui Xi. Ei spun că mesajul venit de la vârful statului se adresează în special contestatarilor de la nivel local ai politicilor adoptate împotriva COVID-19.

În toată China au loc lockdown-uri generale sau parțiale, iar lanțurile de aprovizionare au probleme serioase, în timp ce oficialii se luptă pentru a asigura circulația bunurilor de bază, în contextul în care cel mai mare focar de Covid-19 înregistrat vreodată amenință să se transforme într-o criză națională cauzată de guvern.

Read More

Lasă un răspuns