Mii de brokeri și angajați financiari din Shanghai dorm în clădirile de birouri pentru ca Wall Street-ul chinezesc să treacă peste un nou lockdown COVID

Mii de brokeri și angajați financiari din Shanghai dorm în clădirile de birouri pentru ca Wall Street-ul chinezesc să treacă peste un nou lockdown COVID

Casele de brokeraj, administratorii de active și bursele financiare din Lujiazui, centrul financiar din Shanghai, și-au chemat angajații-cheie la muncă și le-au pregătit saci de dormit și provizii pentru a menține tranzacțiile financiare de pe piață, în contextul lockdown-ului impus în oraș de către autorități, notează Reuters.

Wall Street-ul chinezesc și-a chemat personalul-cheie la birouri înainte de carantina de luni din Shanghai, iar instituțiile au pregătit saci de dormit și provizii de bază pentru mai multe nopți.

Unele instituții au introdus schimburi de ture prin rotație cu două echipe și au înființat celule de recuperare în caz de dezastru, într-un centru financiar care a procesat tranzacții financiare în valoare de peste 2.500 de trilioane de yuani (292 de trilioane de dolari), anul trecut.

Cei 20.000 de oameni care lucrează în cele 285 de clădiri-turn de birouri includ angajații operativi, dar și o parte din personalul de serviciu, potrivit biroului administrativ al districtului, care găzduiește și unele instituții non-financiare.

Compania Amundi BOC Wealth Management a declarat că directorii săi de la nivel înalt, precum și personalul-cheie pentru investiții, tranzacționare și management al riscului lucrează și dorm în birourile lor, pentru a asigura operațiunile de afaceri în parametrii optimi.

O altă companie, Haitong Securities, a declarat că a introdus ture de urgență, precum și schimb de ture prin rotație pentru angajații săi.

Alte companii și instituții financiare din Shanghai au anunțat că au mobilizat personalul de acasă pentru a asigura continuitatea tranzacțiilor și a activității financiare, mulți angajați fiind cazați direct în clădirile de birouri.

Oficialii au refuzat să fie identificați deoarece nu sunt autorizați să vorbească cu presa.

Bursa de Valori din Shanghai a declarat pentru Reuters că a menținut echipe minime de personal în poziții-cheie în cadrul instituției, în timp ce alții lucrează de acasă într-un aranjament conceput pentru a minimiza contactele umane, asigurând în același timp siguranța tranzacțiilor.

Shanghaiul, un oraș care găzduiește 26 de milioane de oameni, a început luni lockdown-ul, prin împărțirea orașului în două, de-a lungul râului Huangpu, pentru a permite testarea eșalonată.

Shanghai găzduiește cele mai mari piețe din China pentru acțiuni, obligațiuni, schimb valutar și instrumente derivate de tranzacționare.

Read More

Lasă un răspuns