Ministrul Alexandru Rafila anunţă dublarea cazurilor de COVID pentru marţi

Ministrul Alexandru Rafila anunţă dublarea cazurilor de COVID pentru marţi

Ministrul sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat luni, 28 martie, la Ploieşti, că în România există în continuare transmitere comunitară a virusului SARS-CoV-2, iar numărul de cazuri noi de COVID de marţi va fi de aproximativ 5.000, mai mult decât dublu faţă de cel raportat astăzi, informează News.ro.

“Probabil că mâine o să fie în jur de 5.000 de cazuri, dar este în continuare în atenţia noastră, pentru că 5.000 de cazuri pe zi, sau 3.000 de cazuri pe zi înseamnă transmitere comunitară”, a afirmat ministrul Alexandru Rafila, luni, la Ploieşti.

“Evoluţia nu putem să o ştim. Noi am ajuns la o rată de reproducere mai mare de unu şi, din cauza asta, toate elementele legate de diagnostic, evaluarea pacienţilor atât la medicii de familie, cât şi în ambulatoriile pe care le-am pus la punct şi, bineînţeles, în spitale rămâne deschisă. Mai mult, testarea în centrele deschise în Bucureşti rămâne accesibilă”, a adăugat ministrul Sănătăţii.

Ne dorim să nu pierdem în niciun fel controlul şi, dacă vor exista evoluţii care să pună probleme mai mari în ceea ce priveşte gradul de spitalizare sau de ocupare a secţiilor de terapie intensivă, atunci ne vom gândi şi la măsuri suplimentare din punct de vedere medical.

Alexandru Rafila:

Întrebat dacă, în opinia sa, restricţiile al căror rol era prevenirea răspândirii virusului au fost ridicate pre devreme, Rafila a spus că “nu vreau să fac astfel de comentarii”. Din moment ce Guvernul României a hotărât să nu mai prelungească starea de alertă este o hotărâre a Guvernului României pe care eu nu pot să o contrazic”, a precizat Rafila.

Luni, autorităţile au raportat în bilanţul COVID 1.951 de cazuri noi, iar 5.000 de cazuri de COVID au mai fost înregistrate pe 22 martie.

Read More

Lasă un răspuns