Număr fără precedent de cazuri noi de COVID-19 în China. Un oraș cu 17 milioane de locuitori intră complet în carantină

Număr fără precedent de cazuri noi de COVID-19 în China. Un oraș cu 17 milioane de locuitori intră complet în carantină

Autoritățile sanitare din China au anunțat, duminică, 1.807 cazuri noi de COVID-19, un număr record de la debutul pandemiei și de trei ori mai mare față de ziua precedentă. Orașul Shenzhen, cu 17 milioane de locuitori, a fost plasat în lockdown, informează Reuters și AFP, citate de News.ro.

Potrivit Comisiei Naţionale de Sănătate, cele 1.807 cazuri raportate duminică au inclus 114 de cazuri care iniţial fuseseră persoane asimptomatice, dar au dezvoltat simptome mai târziu.

Chiar dacă numărul actual de cazuri din China este mult mai mic decât cel din multe alte ţări, el a provocat îngrijorare, în condițiile în care el a crescut accelerat de la 476 de cazuri în ziua precedentă.

Jilin, un oraş din nord-estul Chinei, a anunţat, sâmbătă, 1.412 noi cazuri simptomatice, care reprezintă 78% din cazurile totale la nivel naţional.

„(Creşterea) a arătat că unele zone locale, care se confruntă cu un avans rapid al epidemiei, nu au capacitatea de a extinde resursele medicale, ceea ce a dus la internarea limitată a persoanelor în unităţile centralizate într-o perioadă scurtă de timp”, a declarat un oficial provincial, duminică.

Pe de altă parte, după ce autorităţile locale au detectat 66 de cazuri noi de COVID-19 în zona orașului Shenzhen, cei 17 milioane de locuitori din această regiune vor intra în carantină totală.

Decizia a fost anunțată, duminică, de guvernul local, care a decis totodată închiderea districtului financiar din această metropolă chineză, informează Agerpres.

Autorităţile din Shenzhen, oraş în care se află sediile unor giganţi din industria tehnologiei precum Huawei şi Tencent, le-au cerut localnicilor să rămână în locuinţele lor din cauza creşterii numărului de infectări provocate de varianta Omicron a noului coronavirus, după ce au închis deja în ultimele zile magazinele neesenţiale şi au interzis funcţionarea restaurantelor.

Tot duminică, autorităţile chineze au anunţat că rezidenţii din Shanghai nu mai pot să intre sau să părăsească oraşul fără un test COVID-19 cu rezultat negativ realizat în ultimele 48 de ore.

Şi alte oraşe chineze din nord-est au fost plasate în carantină, într-o perioadă în care 19 provincii chineze luptă împotriva unor focare epidemiologice provocate de variantele virale Delta şi Omicron.

FOTO: EPA

Read More

Lasă un răspuns