Charlie Hebdo publică o serie de caricaturi cu Novak Djokovic: Vino în Franța, îți vei găsi fericirea printre antivacciniștii noștri!

Charlie Hebdo publică o serie de caricaturi cu Novak Djokovic: Vino în Franța, îți vei găsi fericirea printre antivacciniștii noștri!

Cazul lui Novak Djokovic, care nu este vaccinat anti-COVID și a cărui viză de intrare în Australia a fost anulată din nou, a devenit subiectul unui set de caricaturi publicat de revista franceză de satiră Charlie Hebdo. Liderul ATP este ironizat pentru încercările sale de a participa la Australian Open, deși nu este vaccinat, contrar regulilor din Australia.

„Asistăm la o viitoare criză diplomatică între Serbia, de unde este Djokovic, și Australia? Jucătorul de tenis care se crede de neatins a plecat într-adevăr în Australia pentru a juca un turneu acolo, dar, neavând un plan complet de vaccinare, și-a văzut viza aruncată la gunoi și, prin urmare, este izolat într-un hotel în așteptarea unei posibile expulzări din țară. Vino în Franța, Djoko, îți vei găsi fericirea printre antivacciniștii noștri!”, notează Charlie Hebdo, într-un text intitulat „Novak Djokovic merită tot ce este mai bun”.

Într-una dintre caricaturi, jucătorul sârb apare pe un teren de tenis având ca băiat de mingi un pacient cu COVID, aflat pe un pat de spital și conectat la un aparat de ventilație, regretând că nu s-a vaccinat. „Să-i dăm băieții de mingi pe care îi merită”, este titlul caricaturii.

Laissez Djoko tranquille, il ne mérite que le meilleur ! https://t.co/CChM1P6bah

— Charlie Hebdo (@Charlie_Hebdo_) January 14, 2022

Sub titlul „Să-i dăm sponsorii pe care îi merită”, Novak Djokovic este prezentat ținând în mână o șapcă pe care apare chipul actriței franceze Brigitte Bardot, cunoscută pentru faptul că nu dorește să se vaccineze anti-COVID.

Iar într-un altă caricatură, jucătorul este portretizat într-un cimitir plin cu sicrie ale unor persoane nevaccinate, sub titlul „Să-i dăm terenul pe care îl merită”.

Ministrul australian al imigrației i-a anulat, vineri, 14 ianuarie, viza lui Novak Djokovic, astfel că liderul ATP riscă să fie expulzat din Australia. Sâmbătă va avea loc o nouă audiere în acest caz, după care Djokovic va fi reţinut într-un loc secret, din motive de siguranţă şi pentru a se evita „un spectacol mediatic”.„Astăzi mi-am exercitat puterea de a-i anula viza domnului Novak Djokovic din motive de sănătate și bună ordine, pe motiv că a fost în interesul public să procedez așa”, a precizat ministrul imigrației din Australia, Alex Hawke.

Sportivul sârb a ajuns în Australia pe 5 ianuarie, iar la finalul mai multor ore de interogări i s-a refuzat intrarea pe motiv că a aplicat cu o viză greșită, viză care i-a fost anulată atunci pentru prima dată. Pe 10 ianuarie, o instanţă din Melbourne a revocat anularea vizei lui Novak Djokovic de către autorităţile australiene, însă ministrul imigrației avea posibilitatea să anuleze documentul, ceea ce s-a întâmplat.

Australian Open, primul turneu de Grand Slam din 2022, începe pe 17 ianuarie.

Read More

Lasă un răspuns