Propunere CNSU: școlile vor intra în online doar dacă peste 75% dintre paturile de la nivel județean pentru pacienții Covid-19  sunt ocupate

Propunere CNSU: școlile vor intra în online doar dacă peste 75% dintre paturile de la nivel județean pentru pacienții Covid-19 sunt ocupate

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a publicat, astăzi, o propunere care ar urma să schimbe regula după care intră școlile în regim online. CNSU vrea ca de săptămâna viitoare să treacă în online doar școlile care se află în județe unde rata de ocupare a paturilor destinate pacienților Covid-19 sunt ocupate în procent de 75%. În acest scenariu, reluarea cursurilor se va face doar după ce rata de ocupare a paturilor scade sub 70%. Propunerea CNSU urmează să fie dezbătută și votată în următoarea ședință a Guvernului. 

Ziua de referință pentru stabilirea scenariilor după care funcționează școlile va fi „joi”, iar decizia va fi luată pe baza datelor existente în platforma „Alerte MS”. Mai mult, direcțiile de sănătate publică vor fi obligate să publice în fiecare săptămână rata de ocupare a paturilor din spitale.

De asemenea, cursurile ar urma să fie suspendate pentru o perioadă de 10 zile la nivelul fiecărei școli, la apariția a 3 cazuri confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o grupă de învățământ antepreșcolar/preșcolar sau clasă de învățământ primar, gimnazial, liceal, profesional și postliceal.

În acest an școlar, autoritățile au schimbat regulile după care funcționează școlile aproape de la o lună la alta. Ultima regulă a fost dată în octombrie 2021 și prevedea ca în cazul în care o localitate are incidența COVID mai mare de 3, doar școlile și grădinițele în care rata de vaccinare anti-Covid a personalului de cel puțin 60% vor fi deschise cu prezență fizică.

Momentan, există și prevederea conform căreia școala poate face o solicitare Inspectoratului Școlar prin care să ceară mutarea în online pe motiv că în respectiva unitate de învățământ nu pot fi asigurate în întregime măsurile de protecție împotriva Covid-19.

The post Propunere CNSU: școlile vor intra în online doar dacă peste 75% dintre paturile de la nivel județean pentru pacienții Covid-19 sunt ocupate appeared first on Buletin de București.

Read More

Lasă un răspuns