Guvernul Marii Britanii îndeamnă toate femeile însărcinate să se vaccineze anti-COVID cât mai curând

Guvernul Marii Britanii îndeamnă toate femeile însărcinate să se vaccineze anti-COVID cât mai curând

Apelul autorităților britanice vine în contextul în care aproape toate femeile însărcinate care au fost spitalizate cu simptome de COVID-19 erau nevaccinate, potrivit rezultatelor unei analize făcute pe parcursul mai multor luni ale anului trecut, relatează The Guardian.

În același timp, guvernul de la Londra lansează o campanie de promovare a vaccinării în rândul gravidelor, în cadrul căreia se atrage atenția asupra pericolului infectării cu coronavirus pentru mamă și copil. Astfel, femeile însărcinate sunt sfătuite să nu mai amâne vaccinarea cu prima, a doua sau a treia doză.

Conform datelor Obstetric Surveillance System din Marea Britanie, 96,3% dintre gravidele spitalizate cu simptome de COVID-19 între lunile mai și octombrie ale anului trecut erau nevaccinate, iar o treime dintre ele au necesitat suport respirator, anunță Departamentul de Sănătate și Asistență Socială din Regatul Unit.

Aproximativ 20% dintre femeile infectate care au fost internate au fost nevoite să nască prematur pentru a se putea recupera, iar 20% dintre bebelușii lor au nevoie de îngrijiri.

Începând din aprilie 2021, aproximativ 84.000 de femei însărcinate au fost vaccinate cu o doză în Marea Britanie și peste 80.000 au fost imunizate cu sechema completă anti-COVID.

Dr. Jen Jardine, de la Colegiul Regal al Obstetricienilor și Ginecologilor, care este însărcinată luna a șaptea și s-a vaccinat cu doza booster declară: „Atât ca medic, cât și ca viitoare mamă vă spun că acum putem avea încredere că vaccinarea anti-COVID oferă cea mai bună protecție posibilă împotriva acestui virus pentru tine și copilul tău nenăscut”.

Aș face un apel insistent la toate femeilor însărcinate ca mine: dacă nu ați primit încă vaccinul, discutați fie cu medicul de familie, fie cu moașa, dacă mai aveți întrebări și apoi să programați-vă imediat.

Dr. Jen Jardine, de la Colegiul Regal al Obstetricienilor și Ginecologilor:

„Vaccinarea anti-COVID este unul dintre cele mai importante lucruri pe care o femeie însărcinată le poate face în acest an pentru a se proteja cât mai bine pe ea și pe copilul ei de acest virus. Avem dovezi ample care arată că vaccinurile sunt sigure și că riscurile reprezentate de COVID-19 sunt mult mai mari”, a spus, la rândul său, prof. Lucy Chappell, consilier științific șef în cadrul Departamentul britanic de Sănătate și Asistență Socială.

Foto: 123rf.com

Read More

Lasă un răspuns