Grecia impune restricții pentru cei care nu au primit a treia doză. „Vor fi considerați nevaccinați”

Grecia impune restricții pentru cei care nu au primit a treia doză. „Vor fi considerați nevaccinați”

Persoanele care nu au primit doza booster împotriva COVID până la 1 februarie nu vor putea avea acces în Grecia în locurile rezervate persoanelor vaccinate, a anunţat duminică ministrul grec al sănătăţii Thanos Plevris, notează Le Figaro, citată de News.ro.

„Începând cu 1 februarie, orice persoană care nu a primit doza de rapel a vaccinului contra coronavirusului după o perioadă de 7 luni de la a doua doză va fi considerat nevaccinat”, a declarat Plevris la postul de televiziune Ant1.

Oficialul a precizat că certificatul verde va fi în continuare valabil, dar nu vor mai exista „avantaje” fără doza trei.

„Certificatul va fi în continuare valabil, pentru că este un certificat european valabil 9 luni, dar nu vor mai putea beneficia de avantaje precum accesul în locuri rezervate persoanelor vaccinate”, a adăugat ministrul.

Grecia, cu aproximativ 11 milioane de locuitori, a vaccinat până acum peste 7 milioane cu cel puțin o doză. Totodată, mai mult de 3,9 milioane de persoane au primit a treia doză.

Conform unor măsuri anunţate pe 18 noiembrie 2021, persoanele nevaccinate nu mai au voie să intre în spaţii interioare, inclusiv în restaurante, cinematografe, muzee şi săli de sport, chiar dacă prezintă un test negativ pentru coronavirus.

În contextul în care numărul de infecții a crescut brusc din cauza variantei Omicron, guvernul de la Atena a anunţat la 29 decembrie 2021 o nouă serie de restricţii între care interzicerea muzicii în baruri şi restaurante pentru a limita ieşirile pentru petreceri de Anul Nou.

Masca de tip FFP2 sau două măşti chirurgicale purtate una peste alta au devenit obligatorii pentru personalul din sectorul restaurări şi pentru a merge la supermarketuri sau cu transportul în comun, iar telemunca în sectoarele public şi privat a ajuns de la 20% la 50%

Read More

Lasă un răspuns