Avion de la Milano spre India, zero pasageri cu Covid la decolare, 125 de teste pozitive la aterizare

Avion de la Milano spre India, zero pasageri cu Covid la decolare, 125 de teste pozitive la aterizare

Deşi ar fi trebuit să prezinte un test COVID-19 negativ pentru a se îmbarca, aproximativ 70% dintre pasagerii unui zbor de la Milano, Italia, la Amritsar, nordul Indiei, au fost testaţi pozitiv pentru coronavirus la sosire, miercuri 5 ianuarie, a relatat agenția germană DPA, preluată de Agerpres.

La aterizare, cei 160 de adulţi aflaţi la bordul zborului au fost testaţi din nou şi 125 de teste s-au dovedit pozitive, potrivit mass-media indiene.

Cei 125 de pasageri pozitivi au fost imediat plasaţi în carantină instituţională, a informat canalului de televiziune NDTV, care a precizat că zborul a avut 179 de pasageri, dintre care 19 copii.

Conform NDTV, zborul a fost operat de compania italiană low-cost Neos.

După un val feroce şi mortal de coronavirus anul trecut, numărul de cazuri în India a fost redus luni de zile, dar de ceva timp a crescut brusc.

Totuşi, la nivel naţional, aproape 91.000 de persoane au fost testate pozitiv joi, deşi probabil există un număr semnificativ de cazuri neraportate.

Pe de altă parte, în Italia, au fost înregistrate azi 219.441 de cazuri, cu peste 30.000 mai multe decât pe 5 ianuarie, potrivit La Reppubblica. Autoritățile sanitare au anunțat și 198 de decese.

Foto cu caracter ilustrativ: Profimedia

Read More

Lasă un răspuns