Israelul relaxează regulile de intrare în țară, la o lună de când și-a închis granițele. Ce străini vor fi acceptați

Israelul relaxează regulile de intrare în țară, la o lună de când și-a închis granițele. Ce străini vor fi acceptați

Israelul va primi începând cu 9 ianuarie străini vaccinați împotriva COVID sau trecuți prin boală din ţări cu risc mediu, a anunţat luni Ministerul Sănătăţii israelian, potrivit Agerpres. Este prima schimbare pe care țara o face în ceea ce privește călătoriile internaționale, după ce a interzis, la finalul lunii noiembrie, intrarea în țară a tuturor străinilor, din cauza variantei Omicron.

Potrivit noilor măsuri, călătorii din 199 de ţări desemnate de Israel în categoria „portocalie” vor trebui să facă dovada vaccinării sau trecerii prin boală. În plus, ei vor trebui să prezinte rezultatul unui test PCR înainte şi după sosirea în Israel. Ele includ Australia, Italia şi Irlanda.

De asemenea, Ministerul Sănătăţii israelian a recomandat ca Africa de Sud, Nigeria, Spania, Portugalia, Franţa şi Canada, care până acum se aflau pe lista „roşie”, să fie mutate pe lista „portocalie”.

În schimb, SUA, Marea Britanie, Emiratele Arabe Unite, Etiopia, Tanzania, Mexic, Elveţia şi Turcia vor rămâne pe lista „roşie”. Pentru a putea intra în Israel, călătorii de aici vor avea nevoie de un permis special emis de o comisie israeliană.

Premierul Naftali Bennett a afirmat duminică, la un post de televiziune, că în această săptămână Israelul va începe să relaxeze unele restricţii asupra călătoriilor internaţionale.

Israelul a înregistrat în ultimele zile o creștere puternică a numărului de cazuri COVID. Deocamdată, nu s-a raportat și o creștere marcantă a spitalizărilor.

Duminică, autorităţile israeliene au anunțat 4.206 cazuri noi de infectare şi o creştere de 195% pe o săptămână, ce ar putea conduce rapid la o presiune suplimentară pe sistemul medical.

Israelul, cu 9,2 milioane de locuitori, a vaccinat peste jumătate din populaţie cu a treia de vaccin, iar potrivit datelor autorităților israeliene cazurile grave sunt în prezent în rândul celor nevaccinați.

Foto: Epa

Read More

Lasă un răspuns