România 2021 văzută prin lentila fotografului. 15 imagini de colecție

România 2021 văzută prin lentila fotografului. 15 imagini de colecție

De la tradiții și obiceiuri de Sărbători până la aterizarea forțată a unui elicopter american pe un bulevard din Capitală. Și de la ravagiile făcute de COVID până la bucuria unor adolescenți care au participat la un spectacol de culoare pe străzile Bucureștiului, în 15 imagini semnate în 2021 de de fotojurnalistul Libertatea Dumitru Anghelescu.

Festivalul de Datini şi Obiceiuri Strămoşeşti, devenit tradiție, Urșii de la Comănești (județul Bacău). Câțiva copii costumați în urși, conduc alaiul de urători pe străzile urbei – 30 decembrie 2021.

O admiratoare a lui Liviu Dragnea așteaptă cu nerăbădare eliberarea fostului lider PSD din penitenciarul Rahova – 15 iulie 2021.

Campionatul European de Fotbal. În Centrul Vechi al Capitalei, suporterii francezi și elvețieni se distrează, așteptând meciul de pe Arena Națională: Franța – Elveția 3-3, 4-5 la lovituri de departajare – 28 iunie 2021.

Doi copii prezintă un moment artistic cu prilejul Zilei internaționale a persoanelor cu dizabilități în incinta Complexului Sportiv Ghencea – 3 decembrie 2021.

2021 a fost un an în care mulți români au pierdut pe cineva drag din cauza Covid-19. La Spitalul Universitar din București este ridicat, pentru înhumare, trupul unei persoane răpuse de virus – 16 noiembrie 2021.

Credincioşii creștini ortodocși au sărbătorit Floriile pe 25 aprilie. O femeie găsește o metodă inedită de a-și proteja ecranul telefonului mobil de razele puternice ale soarelui.

Supraviețuitorii incendiului din Colectiv și rudele victimelor au protestat pe treptele Curții de Apel București pentru că, deși au trecut șase ani de la tragedie, încă nu s-a ajuns la o sentință definitivă – 30 octombrie 2021.

Nostalgici veniți la mormântul mormântul lui Nicolae Ceaușescu. Unul dintre ei, cu o husă pentru telefon cu sigla Partidului Comunist Român – 26 ianuarie 2021.

Mugur Isărescu a prezentat bancnota cu valoare nominală de 20 lei, pe care este imprimat chipul Ecaterinei Teodoroiu – 26 noiembrie 2021.

Războiul gunoaielor din Sectorul 1 al Capitalei a opus-o pe primărița Clotilde Armand companiei de salubritate Romprest. Un grup de protestatare aruncă gunoiul strâns pe treptele primăriei – 6 iunie 2021.

Dezafectarea spațiilor comerciale de la metrou. Stația Piața Unirii, 7 aprilie 2021.

Anchetatori care investighează incendiul de la Institutul Matei Balș din București – 31 ianuarie 2021.

Un elicopter Black Hawk american a aterizat forţat în Piaţa Charles de Gaulle din București – 15 iulie 2021.

Distracția adolescenților la Color Run București, pe 18 septembrie.

Pauză pe un șantier din Capitală – 25 martie 2021.

Read More

Lasă un răspuns