Nou record de îmbolnăviri COVID-19 în Italia într-o singură zi

Nou record de îmbolnăviri COVID-19 în Italia într-o singură zi

Italia a anunţat vineri, 31 decembrie, un număr record de infecţii cu coronavirus, este vorba de peste 144.000 de cazuri raportate în ultimele 24 de ore de Ministerul Sănătăţii, a informat Agerpres.

Totodată, potrivit datelor oficiale, 155 de decese au fost asociate COVID-19 în ultimele 24 de ore, cu unul mai puţin decât joi.

Până la jumătatea lunii decembrie, ratele zilnice de cazuri COVID erau sub 30.000, însă cifrele au crescut vertiginos în perioada sărbătorilor. Totuși, datele vin după ce au fost efectuate aproximativ 1,15 milioane de teste, mai multe ca oricând.

Drept urmare, Guvernul a decis să introducă noi măsuri săptămâna aceasta din cauza răspândirii virusului şi a variantei Omicron, mai contagioasă.

Începând cu 10 ianuarie, doar cei care sunt vaccinaţi sau care s-au recuperat după COVID-19 vor avea acces în hoteluri, centre de conferinţe, transport public local şi pe distanţe lungi, teleschiuri şi petreceri.

În urmă cu un an, Italia a fost în lockdown, deşi uneori cu mult mai puţine infecţii decât în prezent. Cu toate acestea, ratele de deces au fost mai mari, ajungând la 500 de persoane în unele zile.

Read More

Lasă un răspuns