Comitetul de Vaccinare, mesaj la final de 2021: Lăsăm în urmă un an în care am pierdut aproape 43.000 de români din cauza COVID

Comitetul de Vaccinare, mesaj la final de 2021: Lăsăm în urmă un an în care am pierdut aproape 43.000 de români din cauza COVID

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea (CNCAV) a transmis, pe pagina oficială de Facebook, un mesaj de final de an, în care face un scurt bilanţ al activităţilor din 2021.

„A fost un an cu multe provocări și vrem să vă mulțumim tuturor celor care ați fost și sunteți alături de noi. Lăsăm în urmă un an în care am pierdut mult prea mult, aproape 43.000 de români, din cauza COVID-19. În 31 decembrie 2020 am înregistrat 15.757 de decese din cauza COVID-19 și am încheiat anul cu 58.752 de decese”, transmite CNCAV.

Mulțumită personalului medical și vaccinurilor împotriva COVID-19, zeci de mii de români au fost salvați. Da. Mulțumită celor din prima linie și celor care și-au făcut datoria în centrele de vaccinare. Din păcate, pe cei mai vulnerabili nu i-am putut proteja mai mult. Sperăm să o putem face în noul an.

CNCAV:

„Pentru instituțiile implicate în campania de vaccinare a fost un efort considerabil, cu multe provocări și cel puțin la fel de multe satisfacții. Ar fi fost cu mult mai bine dacă am fi putut ajunge la un procent mult mai mare de români vaccinați împotriva COVID-19 și cu o protecție în plus față de virusul care ne-a schimbat viețile în ultimii doi ani.Au fost peste 16.000 de misiuni de transport la nivel național, de la centrele regionale de depozitare/centru național către DSP și apoi către centrele de vaccinare”, arată CNCAV.

Ministerul Afacerilor Interne, România: personal implicat în misiunile de transport – peste 50.000 cu peste 5.800 de mijloace. Personal vaccinator – 169 (63 de medici, 72 de asistenți medicali și 34 de registratori).Ministerul Apărării Naționale, România – www.mapn.ro: personal implicat în misiunile de transport – peste 15.000 cu peste 5.400 de mijloace. Personal vaccinator – 952 (283 de medici, 422 de asistenți medicali și 247 de registratori) în 56 de centre de vaccinare și 60 (20 de medici, 20 de asistenți medicali și 20 de registratori) în echipele mobile de vaccinare.De asemenea, personalul MApN a deservit cele 43 de structuri Call-Center cu 170 de posturi (80 de posturi pentru planificarea la vaccinare, 80 de posturi pentru suport certificat digital UE COVID și 10 posturi în sprijinul DSP). Aproape 2.800.000 de apeluri au fost gestionate în structurile Call-Center.Specialiștii STS au realizat în timp record Platforma națională de programare la vaccinare, printre primele din UE. Aceasta a înregistrat peste 4,3 milioane de utilizatori și un număr record de vizualizări ale paginilor: peste 223 de milioane. Se prea poate să fie cea mai vizualizată platformă din România în acest an. În plus, prin platformă au fost generate peste 10 milioane de programări la vaccinare și au fost transmise milioane de SMS-uri pentru cei care s-au înscris.Platforma națională de informare https://vaccinare-covid.gov.ro a înregistrat peste 12 milioane de utilizatori unici, care s-au informat și au generat peste 75 de milioane de vizualizări ale conținutului publicat de echipa #ROVACCINARE.Tot specialiștii STS au realizat aplicația de generare de certificate digitale UE Covid (https://certificat-covid.gov.ro) și aplicația de verificare a certificatelor digitale, Check DCC, disponibilă atât în Google Play, cât și în App Store. Au fost generate peste 10 milioane de certificate digitale UE COVID în România.De asemenea, de curând au realizat și aplicația https://plf.gov.ro pentru completarea formularului digital de intrare în România.STS a organizat posturile pentru Serviciile Call-Center: ROVACCINARE (programare la vaccinare și certificate digitale UE COVID) și mii de tablete, laptopuri și telefoane au fost distribuite în aceste structuri și în centrele de vaccinare, fiind asigurat suport tehnic 24/24, 7 zile din 7.Încheiem anul cu 7.942.201 persoane vaccinate, din care 2.012.056 vaccinate cu doza de rapel (booster).

„Cele mai alese mulțumiri sunt pentru dumneavoastră, cei care ați fost de la început alături de noi, cei care ați susținut această campanie de sănătate publică și care ați ales să fiți exemple pentru cei din comunitățile din care faceți parte. Calde mulțumiri reprezentanților mass-media din România pentru susținerea și promovarea sănătății publice și informațiilor credibile, oficiale”, au mai transmis reprezentanţii CNCAV.

Read More

Lasă un răspuns