Vladimir Putin a testat un vaccin anti-COVID-19 cu administrare nazală. „Nu am simțit nimic”

Vladimir Putin a testat un vaccin anti-COVID-19 cu administrare nazală. „Nu am simțit nimic”

„Am pulverizat într-o nară și apoi în cealaltă”, a declarat Vladimir Putin într-o întâlnire televizată cu oficiali guvernamentali responsabili cu combaterea coronavirusului despre un vaccin experimental, sub formă de pudră, pe care l-a administrat prin inhalare nazală, informează Moscow Times, citat de HotNews.ro.

Președintele rus a testat acest vaccin anti-COVID-19 cu administrare nazală, la scurt timp după ce a primit a doua doză a vaccinului rusesc Sputnik V.

„Totul a durat 15 minute, cu perioada de observație cu tot. Nu am simțit nimic, pur și simplu nimic. Astăzi de dimineață am făcut deja sport”, a declarat Vladimir Putin.

Președintele rus și-a repetat rugămințile către populație atât de a se vaccina, cât și de a se revaccina pentru a combate cel mai recent și mai mortal val de pandemie de până acum, cu peste 1.000 de decese pe zi înregistrate în ultimele săptămâni. Putin a precizat că se opune în continuare vaccinării obligatorii.

Doar 37% dintre ruși sunt complet vaccinați, conform monitorizărilor, în timp ce autoritățile spun că imunitatea de turmă a Rusiei a depășit 50%.

Rusia este printre țările cele mai afectate de pandemia de coronavirus, cu un total de peste 9,4 milioane de infecții și peste 266.000 de decese înregistrate oficial.

FOTO: EPA

Read More

Lasă un răspuns