SEMNALE de alarmă din partea OMS! Doar 1 din 4 angajați sanitari este VACCINAT aici

SEMNALE de alarmă din partea OMS! Doar 1 din 4 angajați sanitari este VACCINAT aici

Această situaţie ”lasă fără protecţie cea mai mare parte a personalului din prima linie împotriva pandemiei”, a adăugat biroul regional pentru Africa al OMS într-un comunicat difuzat la finalul unei conferinţe de presă virtuale săptămânale.

”Majoritatea angajaţilor în sănătate din Africa nu sunt încă vaccinaţi şi rămân în mod periculos expuşi la forme grave ale bolii”, a avertizat Matshidiso Moeti, directoarea regională a OMS pentru Africa.

Potrivit OMS, ”este primordial ca angajaţii din sănătate să beneficieze de o acoperire vaccinală solidă, nu doar pentru propria protecţie, ci şi pentru protecţia pacienţilor şi pentru ca sistemul de sănătate să continue să funcţioneze într-o perioadă de extremă necesitate”.

Pentru prima dată de la vârful celui de-al treilea val în august, numărul de cazuri a crescut în Africa Meridională cu peste 48% în cursul săptămânii care s-a încheiat pe 21 noiembrie în comparaţie cu săptămâna precedentă.

OMS precizează că un studiu mondial recent, care include 22 de ţări în principal cu venituri ridicate, arată că peste 80% din personalul lor sanitar este vaccinat cu schemă completă.

Read More

Lasă un răspuns