REUNIUNE specială a OMS ca urmare a NOII variante a SARS-CoV-2, descoperite în Africa de Sud

REUNIUNE specială a OMS ca urmare a NOII variante a SARS-CoV-2, descoperite în Africa de Sud

Vorbim despre varianta B.1.1.1.529, care a fost detectată în Africa de Sud în număr mic, potrivit OMS.

“Nu știm încă foarte multe. Ceea ce știm este că această variantă are un număr mare de mutații. Iar îngrijorarea este că, atunci când ai atât de multe mutații, acestea pot avea un impact asupra modului în care se comportă virusul”, a declarat Dr. Maria Van Kerkhove, responsabilul tehnic al OMS pentru Covid-19, în cadrul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri care a fost transmisă în direct pe canalele de socializare ale organizației.

Monitorizarea noii variante are loc în contextul în care cazurile de Covid se înmulțesc în întreaga lume în apropierea Sărbătorilor de iarnă, OMS raportând puncte fierbinți în toate regiunile, în special în Europa.

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă găzduite de Departamentul de Sănătate din Africa de Sud a fost făcut anunțul potrivit căruia oamenii de știință sud-africani au detectat peste 30 de mutații ale proteinei spike, partea virusului care se leagă de celulele din organism.

Varianta B.1.1.1.529 conține mai multe mutații asociate cu o rezistență crescută la anticorpi, ceea ce ar putea reduce eficacitatea vaccinurilor, alături de mutații care, în general, o fac mai contagioasă, potrivit diapozitivelor prezentate în cadrul briefingului. Alte mutații din noua variantă nu au fost observate până acum, astfel că oamenii de știință nu știu încă dacă sunt semnificative sau dacă vor schimba modul în care se comportă virusul.

Varianta s-a răspândit rapid în provincia Gauteng, în care se află cel mai mare oraș al țării, Johannesburg, dar și în Botswana și Hong Kong.

Citește și ALERTĂ COVID: O NOUĂ variantă a virusului SARS-CoV-2, descoperită în Africa de Sud! Eficacitatea vaccinurilor, în PERICOL
Read More

Lasă un răspuns