Naşul TV, amendă-record de 100.000 de lei de la CNA, după încălcarea legislaţiei anti-COVID

Naşul TV, amendă-record de 100.000 de lei de la CNA, după încălcarea legislaţiei anti-COVID

Consiliul Naţional al Audiovizualului a sancţionat mai multe staţii TV, iar cea mai mare amendă, în valoare de 100.000 de lei, a fost primită de postul Naşul TV, pentru derapajale privind vaccinarea anti-COVID.

La stabilirea cuantumului sancţiunii, membrii Consiliului au ţinut cont de gravitatea faptei şi de efectele acesteia, precum şi de sancţiunile primite anterior pe o perioadă de un an şi de modul în care postul Naşul TV s-a raportat la acestea, se arată în comunicatul CNA, citat de Agerpres.

Printre titlurile afişate pe ecran se numără: „Credeţi că oamenii nevaccinaţi vor rămâne fără niciun drept în societate?”; „Medicii care au alte păreri decât cele oficiale, daţi afară din sistem!”; „De ce credeţi că se fac vaccinuri fără testări înainte?”, se precizează în comunicat.

O amendă de 5.000 de lei a primit şi postul România TV, deoarece nu a respectat prevederile art. 64 alin. (1) lit. b) din Codul audiovizualului la difuzarea emisiunilor: „România Exclusiv” din 09.10.2021, „România de Poveste” din 10.10.2021, „Ediţie Specială” din 12.10.2021, precum şi „Ştirile România TV de la ora 14.00″, şi „Breaking News, ora 16.00″ din data de 14.10.2021.

Printre titlurile afişate pe ecran se află „Creşte furia populară în momentul critic al pandemiei”; „Cum vrea Cioloş vaccinarea obligatorie a românilor”; „Resetarea pregătită de Cioloş şi neomarxişti în România”.

Consiliul Naţional al Audiovizualului precizează că a analizat rapoartele de monitorizare pentru emisiuni de ştiri şi dezbateri în cadrul cărora au fost abordate teme legate de pandemia de COVID-19. Au fost monitorizate emisiuni din perioada 1-19 octombrie 2021, difuzate de 10 posturi de televiziune: Antena 3, B1 TV, Digi 24, Realitatea Plus, România TV, Naşul TV, Metropola TV, eStrada TV, Inedit TV şi Aleph News.

Read More

Lasă un răspuns