Florin Cîțu, despre campania de vaccinare: ”Am fost victimele propriului succes”

Florin Cîțu, despre campania de vaccinare: ”Am fost victimele propriului succes”

Președintele PNL, Florin Cîțu, spune că ”e posibil să fi fost o problemă” faptul că el și membrii fostului guvern au fost ”vectori de imagine” în promovarea vaccinării anti-COVID. Referindu-se la campania de imunizare a populației, fostul premier a declarat joi seară la TVR că autoritățile de la noi au fost ”victimele propriului succes”, relatează News.ro.

Pentru o perioadă lungă de timp România era campioană în campania de vaccinare. După aceea, cred că am fost victimele propriului succes. În momentul în care am spus că se poate vaccina oricine cu buletinul, cam în acel moment a început să nu mai fie un succes campania de vaccinare. Dacă ne uităm la România şi ne uităm la ţările similare României ca nivel de dezvoltare, vedem că avem cam aceleaşi rezultate. În ţările mult mai dezvoltate economic, societăţi dezvoltate, cu o istorie economică mai mare şi cu o tradiţie a democraţiei mai mare vedem un rezultat al campaniei de vaccinare mai mare”, a declarat fostul prim-ministru.

Da, e posibil să fi fost o problemă faptul că am folosit… vectorul de imagine am fost eu, au fost colegii mei din Guvern. Încercam să-i facem pe oameni să înţeleagă. La un moment dat a schimbat campania, am mers în sate şi am fost cel care a vorbit de două-trei ori cu toate cultele, ca să le implic pe toate, (…) am avut caravane de vaccinare.

Florin Cîțu:

Cîțu mai spune că ”atât timp cât nu există pericolul, e complicat să-i convingi pe oameni, decât dacă faci obligatorie vaccinarea şi atunci este o altă discuţie” și adaugă că „şi după valul patru, când lucrurile se vor calma, oamenii nu se vor mai vaccina”.

De la începutul campaniei de vaccinare, în România au fost imunizate 7.684.979 de persoane, iar 7.315.191 au îndeplinit schema completă. De asemenea, 1.444.469 de persoane au fost vaccinate cu doza a treia.

Read More

Lasă un răspuns