155 de paturi libere la ATI, în toată țara, pentru pacienții COVID. Cele mai multe locuri la terapie intensivă din ultimele două luni

155 de paturi libere la ATI, în toată țara, pentru pacienții COVID. Cele mai multe locuri la terapie intensivă din ultimele două luni

1.341 de pacienți sunt internați, în prezent, în secțiile de terapie intensivă din toată țara, arată datele transmise, joi, 25 noiembrie, de către Grupul de Comunicare Strategică. La nivel național, au rămas libere 155 de paturi, dintre care cele mai multe în Constanța, Vrancea și Sibiu.

În data de 25 noiembrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.685 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. În București sunt avizate de DSP 398 de paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale.

Din cele 155 de paturi libere la ATI, la nivel național, 5 sunt în București, unul, în județul Bacău, 8, în județul Botoșani, două, în județul Buzău, 4, în județul Călărași, 4, în județul Caraș-Severin, 18, în județul Constanta, unul, în județul Dâmbovița, 10, în județul Dolj, 8, în județul Galați, 4, în județul Gorj, unul, în județul Harghita, două, în județul Hunedoara, 14, în județul Iași, două, în județul Mehedinți, două, în județul Mureș, două, în județul Neamț, 7, în județul Olt, unul, în județul Satu Mare, 16, în județul Sibiu, 12, în județul Suceava, 5, în județul Teleorman, unul, în județul Timiș, 8, în județul Vaslui, 17, în județul Vrancea.

Autoritățile mai precizează că se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

România a înregistrat, pe 25 noiembrie, 2.104 cazuri noi de COVID, după efectuarea a 43.178 de teste. Autoritățile au anunțat și 212 decese, dintre care 35 anterioare. La ATI, se află în prezent 1.341 de pacienți, dintre care 130 au certificat care atestă vaccinarea.

Read More

Lasă un răspuns