Zece județe au rămas în scenariul roșu. Cele mai mulște cazuri noi de COVID-19, în București

Zece județe au rămas în scenariul roșu. Cele mai mulște cazuri noi de COVID-19, în București

Zece județe mai sunt în scenariul roșu, după ce rata de infectare a scăzut sub trei cazuri la mie în municipiul București, în timp ce în scenariul verde sunt 18 județe, potrivit datelor transmise miercuri, 24 noiembrie, de Grupul de Comunicare Strategică.

Judeţele Alba, Arad, Brașov, Bihor, Cluj, Hunedoara, Ilfov, Mureș, Sibiu și Timiș au rămas în scenariul roșu, în timp ce numărul total al județelor care se colorează în verde este de18.

De asemenea, numărul judeţelor colorate în galben, cu o rată de infectare de sub 3 cazuri la mia de locuitori, a urcat la 14, după ce municipiul București (2,87) a coborât sub acest prag.

Cea mai mare rată de infectare este în județul Arad (4,26), în scădere faţă de ziua precedentă (4,47). Pe locul următor este judeţul Bihor, cu 3,94 de cazuri la mie, iar judeţul Cluj raportează o rată a infectării de 3,9 la mie.

Cele mai multe cazuri sunt în Bucureşti

Autoritățile au anunțat miercuri, 24 noiembrie, aproape 2.800 de cazuri noi, dintre care 539 raportate în Capitală, fiind și cele mai multe.

După Bucureşti, cele mai multe cazuri de COVID din ultimele 24 de ore au fost înregistrate în județele Iflov (160) şi Cluj (150).

La polul opus, cele mai puţine cazuri de COVID sunt în Olt (17), Bistrița-Năsăud (18) și Vrancea (19).

FOTO: Hepta

Read More

Lasă un răspuns