Vladimir Putin nu este de acord cu vaccinarea obligatorie anti-COVID, dar i-a îndemnat pe ruşi să se imunizeze

Vladimir Putin nu este de acord cu vaccinarea obligatorie anti-COVID, dar i-a îndemnat pe ruşi să se imunizeze

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a făcut din nou apel miercuri, 24 noiembrie, ca ruşii să se vaccineze împotriva COVID-19, insistând în acelaşi timp că vaccinarea trebuie să rămână voluntară, în ciuda creşterii numărului de decese în ultimele săptămâni, a informat France Presse, potrivit Agerpres.

„Recomand tuturor nu numai să se vaccineze la timp, dar şi să se revaccineze”, a declarat Putin la o reuniune guvernamentală prin videoconferinţă.

Cu toate acestea, el şi-a reiterat opoziţia faţă de vaccinarea obligatorie, în ciuda campaniei de imunizare foarte lente din Rusia, unde o parte a populaţiei rămâne suspicioasă faţă de vaccinurile naţionale.

„Cred că vaccinarea ar trebui să rămână voluntară”, a subliniat Vladimir Putin, îndemnând la „convingerea” ruşilor asupra necesităţii vaccinării, mai degrabă decât forţarea lor.

Putin a făcut și boosterul

Putin, vaccinat în primăvară, a anunţat duminica trecută că a primit a treia doză de vaccin împotriva COVID-19. El a precizat ulterior că a primit şi un vaccin nazal în această săptămână, care este în prezent testat în Rusia.

„Nu am simţit nimic”, a dat asigurări preşedintele rus, adăugând „că am făcut deja sport în această dimineaţă”, la mai puţin de 48 de ore de la această procedură.

Rusia, care a înregistrat peste 9,4 milioane de cazuri şi 267.819 decese de la începutul pandemiei, potrivit cifrelor oficiale, este a cincea ţară din lume în funcţie de numărul de decese.

Read More

Lasă un răspuns