Rușii testează un nou VACCIN nazal! Ce a declarat Vladimir Putin despre campania de vaccinare

Rușii testează un nou VACCIN nazal! Ce a declarat Vladimir Putin despre campania de vaccinare

“Recomand tuturor nu numai să se vaccineze la timp, dar şi să se revaccineze”, a declarat Putin la o reuniune guvernamentală prin videoconferinţă.

Cu toate acestea, el şi-a reiterat opoziţia faţă de vaccinarea obligatorie, în ciuda campaniei de imunizare foarte lente din Rusia, unde o parte a populaţiei rămâne suspicioasă faţă de vaccinurile naţionale.

“Cred că vaccinarea ar trebui să rămână voluntară”, a subliniat Vladimir Putin, îndemnând la “convingerea” ruşilor asupra necesităţii vaccinării, mai degrabă decât forţarea lor.

La mijlocul lunii noiembrie, Aleksandr Ghinzburg, directorul centrului Gamaleia, la originea vaccinului rusesc Sputnik V, a spus că pandemia de coronavirus se va încheia doar dacă vaccinarea va deveni obligatorie.

Unele regiuni din Rusia au dispus deja imunizarea obligatorie pentru anumite categorii de cetăţeni, aşa cum a făcut oraşul Moscova în iunie pentru angajaţii din sectorul serviciilor.

Putin, vaccinat în primăvară, a anunţat duminica trecută că a primit a treia doză de vaccin împotriva COVID-19.

Miercuri, el a spus că a primit şi un vaccin nazal în această săptămână, care este în prezent testat în Rusia.

“Nu am simţit nimic”, a dat asigurări preşedintele rus, adăugând “că am făcut deja sport în această dimineaţă”, la mai puţin de 48 de ore de la această procedură.

Rusia, care a înregistrat peste 9,4 milioane de cazuri şi 267.819 decese de la începutul pandemiei, potrivit cifrelor oficiale, este a cincea ţară din lume în funcţie de numărul de decese.

Read More

Lasă un răspuns