Patriarhul Daniel spune că s-a vaccinat anti-COVID. „Sigur, m-am vaccinat, gata”

Patriarhul Daniel spune că s-a vaccinat anti-COVID. „Sigur, m-am vaccinat, gata”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române le-a spus jurnaliștilor că s-a vaccinat anti-COVID, atunci când a fost întrebat de aceștia dacă a făcut acest gest, anunță Antena3. Liderul Bisericii Ortodoxe a făcut declarația în Parlament, la finalul ședinței solemne a legislativului cu ocazia Zilei Naționale.

„Sigur, m-am vaccinat, gata”, a declarat Patriarhul Daniel în fața jurnaliștilor prezenți la Parlament. El a refuzat însă să spună ce vaccin a primit, insistând că sunt „date confidențiale”.

Informația a fost confirmată și de purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu. „Vă pot transmite oficial că Părintele Patriarh a confirmat astăzi, într-o scurtă întâlnire cu presa, la ieșirea din Parlament, că s-a vaccinat. Poziția favorabilă a BOR față de vaccinarea în sine ca act medical profilactic și benevol este deja foarte bine cunoscută”, a transmis Vasile Bănescu într-un mesaj către presă.

În luna octombrie, în plin val 4 al pandemiei, Patriarhul Daniel transmite un ”îndemn la rugăciune şi grijă pentru sănătate”, în care le spune oamenilor “să respecte măsurile de protecție sanitară și să asculte îndemnurile medicilor”, fără a face însă vreo referire concretă la vaccinare.

De la începerea campaniei de imunizare, Patriarhia Română a fost întrebată în repetate rânduri dacă PF Daniel s-a vaccinat, dar purtătorul de cuvânt Vasile Bănescu a afirmat că nu avea o recomandare de la medic.

„Părintele Patriarh Daniel este, ca fiecare dintre noi, o persoană cu un profil medical personal, care s-a sfătuit în mod sigur cu medicul său. Dacă va decide să se vaccineze, așa cum am mai comunicat, Patriarhia Română va anunța public lucrul acesta”, transmitea Bănescu la finalul lunii iulie.

Read More

Lasă un răspuns