Italia impune noi restricții pentru persoanele care nu sunt vaccinate anti-COVID

Italia impune noi restricții pentru persoanele care nu sunt vaccinate anti-COVID

Autoritățile italiene au stabilit, miercuri, 24 noiembrie, noi măsuri care vizează persoanele nevaccinate împotriva coronavirusului. Accesul acestora în mai multe spații publice va fi limitat, iar obligativitatea vaccinării va fi extinsă și la alte categorii de angajați din sectorul public, pe lângă cadrele medicale, relatează Reuters.

Potrivit noilor reguli, care vor intra în vigoare începând din 6 decembrie, persoanele nevaccinate nu vor mai putea intra în sălile de cinema, în restaurante și nu vor mai putea participa la evenimente sportive, a transmis premierul Mario Draghi printr-un comunicat de presă.

Totodată, vaccinarea obligatorie, deja în vigoare pentru lucrătorii din domeniul sănătății, va fi extinsă pentru personalul din școli, polițiști și militari, începând din 15 decembrie.

În plus, vaccinarea cu doza a treia, care este recomandată în prezent persoanelor cu vârste de peste 40 de ani, va fi disponibilă pentru toți cetățenii de peste 18 ani.

Guvernul de la Roma înăsprește și regulile de folosire a certificatului verde. Documentul va fi obligatoriu pentru accesul în mijloacele de transport public, însă va putea fi utilizat nu doar de cei vaccinați, ci și de cei care au un test recent cu rezultat negativ.

„Vedem că situația din țările învecinate este foarte gravă și vedem, de asemenea, că situația din Italia se înrăutățește treptat, dar constant”, a declarat Draghi după ce cabinetul său a aprobat noile reguli.

Rata de vaccinare cu schema completă în rândul populației Italiei este de aproximativ 73%, potrivit portalului ourworldindata.org.

Foto: EPA

Read More

Lasă un răspuns