Care sunt primele 5 efecte secundare după vaccinarea anti-Covid cu doza booster – Lista CDC

Care sunt primele 5 efecte secundare după vaccinarea anti-Covid cu doza booster – Lista CDC

Persoanele care decid să se vaccineze cu a treia doză (sau a doua în cazul vaccinului Johnson & Johnson) anti-Covid, trebuie să aibă în vedere apariția unor posibile efecte adverse. Potrivit specialiștilor, vorbim despre efecte adverse ușoare care încep să se manifeste de regulă la câteva zile după vaccinare și durează o zi sau două, relatează HotNews.ro.

Baza de date VAERS a guvernului federal, un sistem de autoraportare a efectelor secundare de după vaccinare arată că majoritatea problemelor de care s-au plâns oamenii au fost durerile de cap, oboseala și febra, alte tipuri de dureri, dar și frisoane.

Autoritățile americane au administrat deja peste 36 de milioane de doze booster.

Până în prezent, cele 11.000 de persoane care au raportat voluntar efecte secundare în urma suprarapelului, înregistrându-le în baza de date, tind să fie mai în vârstă (46% împliniseră vârsta de 65 de ani) și majoritatea sunt femei (67%).

În general, persoanele care au ales un vaccin ARNm (Pfizer, Moderna) pentru doza booster au raportat efecte secundare mai ușoare decât după a doua.

Cel mai comun simptom, indiferent de vaccinul ales, a fost durerea la locul injecției. Acesta a fost de fapt atât de comun încât majoritatea persoanelor care și-au înregistrat simptomele în baza de date VAERS s-au gândit să nici nu îl mai menționeze, motiv pentru care nu apare printre primele 5.

Mai puțin de 10% din cei care și-au înregistrat simptomele în baza de date citată au declarat că nu au putut lucra după ce s-au vaccinat cu doza booster.

Cei care nu s-au simțit capabili să meargă la muncă sau la școală au avut tendința de a fi din grupulcelor care au ales vaccinul anti-Covid al Moderna pentru a treia doză după ce la primele două s-au vaccinat cu Pfizer.

Pe de altă parte, medicii și experții în sănătate publică subliniază că odată cu venirea sezonului rece și apropierea Sărbătorilor de iarnă este important ca toți adulții să se imunizeze cu doza booster.

Vaccinarea cu doza booster, spun medicii, ar putea oferi o formă de protecție mai puternică și de durată împotriva infecțiilor cu coronavirusul, mai arată sursa citată.

Read More

Lasă un răspuns