(AUDIO) Reorganizare paturi pentru pacienţii non-Covid la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi

Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi reorganizează 57 de paturi pentru pacienţii non-Covid.

În sediul central al uniăţii emdicale, din cele 17 paturi de Terapie Intensivă opt paturi sunt dedicate, începând de astăzi, pacienţilor Covid, iar alte nouă pentru cei non-COVID.

În ceea ce priveşte Spitalul Modular de la Leţcani, de astăzi devine operaţională şi cea de a treia secţie de Terapie Intensivă, în total urmând a fi rezervate 21 de paturi pentru pacienţii Covid:

Atât secţia ATI de la Spitalul de Boli Infecţioase, cât şi cea de la Spitalul Modular din Leţcani, rămân deschise.

Florin Roşu: „Vom dedica un număr de 57 de locuri în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase care activează pe strada Octav Botez. Acest număr de locuri va fi dedicat celorlalţi pacienţi cu boli infecto-contagioase, non-Covid. La Leţcani vor fi îngrijiţi pacienţi doar Covid dar pacienţi pe secţia Boli Infecţioase, pacienţi care necesită suport mic de Oxigen, cei cu suport mare vor fi îngrijiţi în continaure în cadrul Spitalului de pe Octav Botez şi, desigur, vom funcţiona cu o Terapie Intensivă în cadrul Spitalului de Boli Infecţioase, o Terapie Covid şi o Terapie non-Covid, iar la Leţcani va funcţiona o Terapie Intensivă Covid.”


http://www.radioiasi.ro/wp-content/uploads/sites/6/2021/11/24-nov-rdj-12-F-Rosu-.mp3

Florin Roşu a mai spus că, în momentul de faţă, se iau în considerare două scenarii. Primul ţine cont de scăderea ratei infectărilor cu SARS CoV-2, iar cel de-al doilea prevede intrarea în valul al cincilea al pandemiei.

(Radio Iaşi/Constantin Mihai/FOTO radioiasi.ro)

Read More

Lasă un răspuns