53 de paturi libere la ATI pentru pacienții cu COVID-19. În ce județe sunt locuri disponibile

53 de paturi libere la ATI pentru pacienții cu COVID-19. În ce județe sunt locuri disponibile

1.380 de pacienți cu COVID-19 sunt internați, în prezent, în secțiile de terapie intensivă din spitalele din România,, potrivit datelor anunțate, miercuri, 24 noiembrie, de Grupul de Comunicare Strategică. În acest moment, la nivel național există 53 de paturi de ATI libere pentru persoanele infectate cu coronavirus.

Potrivit datelor existente în aplicația alerte.ms, în România există 1.699 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19, în Capitală fiind avizate de DSP 398 de paturi. În același timp, la nivel național există o rezervă operațională de 114 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19.

Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale.

La nivel național, la acest moment sunt disponibile 53 de paturi libere de ATI, 6 în București, 3 în județul Argeș, unul în județul Bihor, unul în județul Brașov, 14 în județul Constanta, două în județul Dolj, două în județul Galați, 3 în județul Gorj, două în județul Harghita, două în județul Hunedoara, două în județul Iași, două în județul Maramureș, 3 în județul Sălaj, 3 în județul Sibiu, unul în județul Timiș, 6 în județul Vaslui, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-CoV-2.

Autoritățile mai precizează că se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

În ultimele 24 de ore, la nivelul întregii țări au fost confirmate aproape 2.800 de cazuri de infectare, după efectuarea a 47.142 de teste. Totodată, autoritățile au raportat 231 de decese de COVID, dintre care 36 anterioare ultimului interval de 24 de ore.

FOTO: Hepta

Read More

Lasă un răspuns