Pfizer anunță că vaccinul său oferă protecție „puternică și îndelungată” în rândul adolescenților. Cât durează eficiența de 100%

Pfizer anunță că vaccinul său oferă protecție „puternică și îndelungată” în rândul adolescenților. Cât durează eficiența de 100%

Compania farmaceutică americană Pfizer a anunțat luni, 22 noiembrie, că vaccinul său împotriva COVID-19 a oferit o pretecție puternică și îndelungată într-un studiu clinic de stadiu avansat, realizat în rândul adolescenților cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, informează Reuters.

O schemă de vaccinare cu două doze de ser Pfizer-BioNTech a avut o eficiență de 100% împotriva COVID-19, măsurată într-un interval cuprins între cea de-a şaptea zi de la administrare şi primele patru luni după inocularea cu cea de-a doua doză, a precizat grupul farmaceutic.

Datele pe termen lung sprijină, astfel, planul companiei de a depune cereri oficiale privind autorizarea completă a vaccinului pentru această grupă de vârstă în Statele Unite ale Americii şi în întreaga lume.

Pfizer și BioNTech vor solicita autorizarea vaccinului lor cu doze de 30 de micrograme pentru persoanele cu vârsta de cel puţin 12 ani.

Serul Pfizer a fost aprobat în luna mai 2021 doar pentru utilizare de urgență la persoanele cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani de către Agenţia pentru alimente şi medicamente (FDA) din Statele Unite, iar în luna august a primit autorizaţia completă de utilizare la persoanele de peste 16 ani.

Read More

Lasă un răspuns