Medic belgian, suspectat că a vaccinat fictiv 2.000 de oameni. Ce pățesc beneficiarii de certificate false

Medic belgian, suspectat că a vaccinat fictiv 2.000 de oameni. Ce pățesc beneficiarii de certificate false

Se consideră că aceasta este frauda „cea mai gravă” descoperită până acum în gestionarea pandemiei din Belgia, relatează AFP, citată de Agerpres.

Un medic este anchetat de justiția belgiană, bănuit că a vaccinat fictiv împotriva COVID 2.000 de persoane.

Medicul suspectat este din partea francofonă a Belgiei și oferea servicii în toată Valonia. El ar fi primit în repetate rânduri bani pentru injecţii fictive, pentru ca pacientul să beneficieze de un permis sanitar cu ajutorul căruia să fie scutit de restricţii.

Ministrul valon al sănătăţii, Christie Morreale, a declarat pentru televiziunea RTBF că este vorba de o „fraudare a vaccinării din partea unui medic care a oferit coduri QR unui număr astronomic de persoane pe care le-ar fi vaccinat, în total 2.000″.

Aceasta a adăugat încă că este imposibil ca un singur medic să fi putut vaccina atâţia oameni, în atâtea locuri diferite.

Deocamdată, medicul în cauză a fost privat de acces la baza de date care centralizează vaccinările şi urmează să fie cercetat pentru fals şi uz de fals.

De asemenea, persoanele vaccinate fictiv de acesta sunt pasibile de urmăriri judiciare, dar, deocamdată, permisul lor sanitar (Covid Safe Ticket, cum se numeşte în Belgia) a fost suspendat şi vor fi contactate pentru a li se propune vaccinarea cu acte în regulă, a precizat ministrul.

Belgia, una dintre țările cele mai afectate de COVID în valul patru al pandemiei, a anunțat pe 18 noiembrie că instituie noi restricții pe fondul creșterii numărului de îmbolnăviri. Astfel, regula purtării măștilor de protecție a fost extinsă în mai multe spații publice, iar munca de acasă a devenit obligatorie.

Totodată, accesul în restaurante sau la teatru este permis doar în baza certificatului verde care atestă vaccinarea, trecerea prin boală sau testarea cu rezultat negativ.

Duminică, aproape 40.000 de oameni au participat la un marş împotriva restricţiilor impuse în contextul pandemiei de COVID la Bruxelles, iar forțele de ordine au ripostat, după ce mai multe persoane au devenit violente.

Foto: EPA

Read More

Lasă un răspuns