Incidenţa cazurilor COVID din Bucureşti continuă să scadă şi ajunge 3,04 la mie

Incidenţa cazurilor COVID din Bucureşti continuă să scadă şi ajunge 3,04 la mie

Incidenţa cazurilor COVID din Bucureşti a ajuns marţi, 23 noiembrie, la 3,04 de cazuri la mia de locuitori, anunță Direcția de Sănătate Publică. Față de ziua precedentă, valoarea a scăzut cu 0,3.

Rata de infectare din Bucureşti continuă să scadă, iar în ultima săptămână aproape s-a înjumătăţit şi a ajuns marţi la 3,04 de cazuri la mia de locuitori, valoare apropiată de cea înregistrată pe 22 septembrie.

Recordul incidenţei cazurilor COVID din Capitală a fost înregistrat pe 22 octombrie, când a fost 16,54 la mie, iar de atunci continuă să scadă.

Potrivit ministrului educaţiei, toți elevii din localitățile cu incidență sub 3 revin la cursurile în format fizic. Vineri, 19 noiembrie, autorităţile au anunţat noi relaxări ale restricțiilor.

Cum a evoluat rata de infectare în ultimele zile

Marţi, 16 noiembrie, bilanțul COVID transmis de autorități indica peste 2.700 de cazuri de persoane pozitive cu SARS-CoV-2 şi 273 de decese COVID.

Din 25 octombrie, accesul în instituții, malluri și hoteluri este permis doar în baza certificatului verde. De asemenea, purtarea măștii de protecție este obligatorie în toate spațiile publice, magazinele se închid la ora 21.00, iar carantina de noapte este instituită între orele 22.00 și 5.00, măsură care nu se aplică persoanelor vaccinate sau care au trecut prin boală. Persoanele nevaccinate pot ieși din case în timpul nopții dacă au motive întemeiate și au asupra lor o declarație pe propria răspundere.

Read More

Lasă un răspuns