Sprijin financiar pentru AEROPORTURILE din România. Cine sunt beneficiarii

Sprijin financiar pentru AEROPORTURILE din România. Cine sunt beneficiarii

Având în vedere dificultăţile economice din perioada pandemiei, o serie de aeroporturi din România au solicitat Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii aprobarea acordării unui ajutor de stat pentru aeroporturile care în 2019 au înregistrat un trafic mai mare de 200.000 pasageri, dar mai mic de 3 milioane pasageri, şi care se confruntă acum cu pierderi datorate cheltuielilor de exploatare din perioada 01.07.2020 – 31.12.2021”, se arată într-un comunicat de presă, de luni, al Aeroportului Timişoara. 

Printre acestea se numără şi Aeroportul Internaţional Timişoara “Traian Vuia”, alături de aeroporturile din Cluj-Napoca, Iaşi, Sibiu, Bacău, Craiova şi Suceava. Guvernul a aprobat bugetul destinat susţinerii acestor solicitări. 

“Astfel, aeroporturile din Timişoara şi Cluj-Napoca vor primi sumele cele mai importante, câte 9.000.000 lei”, se mai arată într-un comunicat.

“Noi preconizăm să intrăm în posesia acestei sume până la data de 31.12.2021”, transmit reprezentanţii Aeroportului Timişoara.

În luna august 2020, Comisia Europeană a aprobat ajutorul de stat pentru compensarea pagubelor cauzate de pandemia de coronavirus Aeroportului Timişoara. Directorul de la acea vreme, Daniel Idolu, a făcut demersuri pentru primirea acestui ajutor, el solicitând atunci circa un milion de euro.

Fostul director anunţase atunci că veniturile au scăzut cu peste 90%, iar mai bine de 94% dintre angajaţi au fost trimişi în şomaj tehnic, odată ce zborurile au fost suspendate. De asemenea, Idolu a mai declarat că întreg procesul prin care se vor putea obţine fonduri ca ajutor de stat pentru aeroport este de durată, astfel că a intervenit rapid, Timişoara fiind primul aeroport din România care a solicitat ajutorul.

Read More

Lasă un răspuns