Schimbare în bilanțul Covid: GCS prezintă câte persoane de pe ATI s-au vaccinat. Ce alte schimbări urmează

Schimbare în bilanțul Covid: GCS prezintă câte persoane de pe ATI s-au vaccinat. Ce alte schimbări urmează

Începând de sâmbătă, 20 decembrie, grupul de comunicare strategică transmite defalcat în bilanțul oficial privind situația Covid câte persoane internate pe secții de terapie intensivă posedă un certificat care atestă că s-au vaccinat. Modificarea vine inclusiv la solicitarea presei după ce autoritățile au reușit să introducă în aplicație acest criteriu, a explicat un reprezentant GCS la solicitarea Libertatea.

„Inclusiv jurnaliștii au cerut în repetate rânduri să transmitem aceste date, a durat ceva până ele au putut fi implementate în aplicație pentru a putea fi centralizate zilnic. În urmă cu câteva zile s-a reușit acest lucru și de atunci le transmitem zilnic”, a declarat Iulian Drăgoi, reprezentant al grupului de comunicare strategică, pentru Libertatea.

Pe viitor, autoritățile încearcă să prezinte defalcat datele inclusiv pentru pacienții cu Covid-19 internați în spitale pe alte secții decât cele de terapie intensivă, iar apoi și pentru cazurile pozitive confirmate.

„Dorim inclusiv numărului persoanelor infectate și a celor internați pe secții, dar pentru asta vrem să avem siguranță că le putem oferi în fiecare zi, să nu fie excepții pentru că nu există o centralizare zilnică a acestor date. Sperăm să se reușească și introducerea unor astfel de criterii. Sperăm să începem și cu cei internați, apoi cu cei infectați unde plaja este mult mai mare”, a explicat Iulian Drăgoi.

Câte persoane vaccinate sunt la ATI

Primul bilanț în care au fost prezentate aceste date a fost transmis de grupul de comunicare strategică sâmbătă, 20 noiembrie. Atunci erau dintre cei 1.591 de pacienți internați la ATI, 148 aveau certificat care atestă vaccinarea.

A doua zi, pe 21 noiembrie, raportarea oficială prezenta o scădere a pacienților internați pe ATI, dar o creștere în rândul celor vaccinați. Dintre cei 1.573 de pacienți internați la ATI, 154 au certificat care atestă vaccinarea.

Astăzi, 22 noiembrie, numărul lor a suferit o ușoară scădere și, astfel, dintre cei 1.539 de pacienți internați la ATI, 150 au certificat care atestă vaccinarea.

În bilanțul oficial al grupului de comunicare strategică se mai prezintă, în mod defalcat, numărul persoanelor vaccinate dintre persoanele care și-au pierdut viața în urma infectării.

Read More

Lasă un răspuns