Premierul Franței, Jean Castex, este infectat cu coronavirus

Premierul Franței, Jean Castex, este infectat cu coronavirus

Prim-ministrul francez, în vârstă de 56 de ani, a anunțat, luni seară, că a fost testat pozitiv cu COVID-19, la câteva ore după ce dezvăluise că a intrat în contact cu o persoană infectată, relatează Le Figaro și AFP, citată de Agerpres. Jean Castex este vaccinat anti-COVID cu ambele doze.

Una dintre fiicele șefului guvernului de la Paris a fost diagnsticată cu COVID-19. Castex a aflat că fiica lui în vârstă de 11 ani a fost testată pozitiv la întoarcerea lui din Belgia, unde s-a întâlnit cu omologul său Alexander De Croo.

Astfel, premierul francez a făcut un test PCR care a avut rezultat pozitiv, au transmis reprezentanții Guvernului.

În aceste condiții, Jean Castex a decis să se întâlnească prin videoconferință cu miniștrii de Interne, Gerald Darmanin, al Teritoriilor de peste mări, Sébastien Lecornu, și al Sănătății, Olivier Véran, pentru a discuta despre situația din Guadelupa, teritoriu francez din arhipelagul Antilelor, unde în ultimele zile au avut loc proteste violente față de vaccinarea obligatorie a personalui medical și introducerea certificatului verde.

Jean Castex va intra în izolare timp de zece zile, iar reprezentanții Guvernului francez au anunțat că agenda lui „va fi ajustată în zilele următoare, astfel încât să-și continue activitățile”.

Prim-ministrul francez a mai fost de două ori contact al unor persoane infectate cu coronavirus. Prima dată, în decembrie 2020, după o cină cu președintele Emmanuel Macron, care a fost apoi testat pozitiv, și în luna iunie a acestui an, când soția premierului a trecut prin boala COVID-19.

Foto: EPA

Read More

Lasă un răspuns