Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași: Vom avea sărbători ceva mai liniştite din punct de vedere epidemiologic

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași: Vom avea sărbători ceva mai liniştite din punct de vedere epidemiologic

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu, anunţă că, de o săptămână, se observă o scădere a numărului de cazuri Covid cu forme medii spre severe în spital, însă numărul cazurilor critice încă se menţine la un nivel ridicat, informează News.ro.

Medicul Florin Roşu a precizat că în spital există în prezent câteva zeci de paturi libere pentru pacienţii Covid cu forme medii spre severe, în timp ce la ATI sunt zece paturi libere.

Potrivit managerului spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, pandemia nu va crea mari probleme până după sărbătorile de iarnă.

Luna decembrie va fi caracterizată de o scădere continuă a numărului de cazuri. Vom avea sărbători ceva mai liniştite din punct de vedere epidemiologic. Dar după jumătatea lunii ianuarie, mă aştept ca numărul de cazuri să crească din nou.

Florin Roşu:

„De aproximativ o săptămână se observă o scădere a numărului de cazuri Covid cu forme medii spre severe. Numărul de cazuri critice, deşi este în scădere, se menţine la un nivel semnificativ. Îndemn populaţia să respecte în continuare măsurile de prevenţie şi să se vaccineze”, a declarat medicul Florin Roşu.

„Spitalul de Boli Infecţioase rămâne în continuare vârf de lance în lupta pandemică, iar dacă trendul descendent al îmbolnăvirilor se va menţine, pregătim, din nou, o trecere graduală spre sistemul hibrid de îngrijire a pacienţilor”, a adăugat managerul spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Read More

Lasă un răspuns