Italia va permite doza a treia de vaccin la cinci luni după rapel

Italia va permite doza a treia de vaccin la cinci luni după rapel

Ministrul Sănătăţii din Italia, Roberto Speranza, a declarat luni că italienii vor putea primi doza „booster” de vaccin împotriva COVID-19 la cinci luni după încheierea primului ciclu de vaccinare, potrivit Reuters, cu o lună mai devreme decât majoritatea statelor UE, printre care și România.

“Doza de rapel este crucială pentru a ne proteja mai bine pe noi înșine și pe cei din jurul nostru. După ultimul sfat al Aifa (nr. autoritatea italiană pentru medicamente), va fi posibil să o primim la cinci luni de la finalizarea primului ciclu”, a scris Speranza pe Facebook.

După ce a gestionat mai bine valul patru al pandemiei de coronavirus decât statele din regiune, Italia se vede confruntată cu o creștere a cazurilor noi, care au ajuns duminică aproape de pragul de 10.000.

De altfel, nordul Italiei este văzut drept următorul punct roșu pe harta COVID, după Austria și Germania. Situația este datorată, în special,cazurile din Bolzano, provincie vorbitoare de germană din regiunea alpină a Tirolului de Sud, la granița cu Austria, unde o neîncredere istorică față de guvernul central a dus la rate scăzute de vaccinare, iar acum, la cazuri în creștere. Rata de incidență a ajuns aici la 405 cazuri la 100.000 de locuitori, una din cele mai mari de la nivel național.

Experții au legat creșterea infecțiilor din Bolzano de o predispoziție culturală către medicina alternativă și de o legătură puternică cu natura, precum și de legături strânse cu Austria vecină, unde campania de vaccinare a avut de suferit în zonele în care extrema dreaptă politică se bucură de un sprijin puternic.

În urmă cu o săptămână, Italia a instituit noi restricții anti-Covid care vizează în special transporturile cu taxiurile, autobuze sau trenuri.

Circa 84% dintre italieni cu vârsta peste 12 ani sunt complet vaccinaţi şi aproape 87% au primit cel puţin o doză de vaccin.

Read More

Lasă un răspuns