Guvernul austriac a dezvăluit cum va impune VACCINAREA anti-Covid obligatorie. Cu ce sume vor fi amendați cei care refuză imunizarea

Guvernul austriac a dezvăluit cum va impune VACCINAREA anti-Covid obligatorie. Cu ce sume vor fi amendați cei care refuză imunizarea

Austriecii care refuză să se vaccineze împotriva COVID-19 vor putea fi amendați cu sume ce pot ajunge până la 3.600 de euro după ce vaccinarea obligatorie a coronavirusului va intra în vigoare din luna februarie a anului viitor.În primă instanță autoritățile austriece le vor oferi o programare persoanelor nevaccinate. Dacă acestea resping oferta ele vor fi amendate, potrivit planurilor de implementare a măsurii.

Austria este prima țară occidentală care a impus vaccinarea anti-Covid obligatorie și una din primele din lume care a apelat la această măsură radicală.

Ea are una dintre cele mai scăzute rate ale vaccinării împotriva coronavirusului din regiune, aproximativ 65% din populație fiind imunizata cu schema completă a unui vaccin anti-Covid, fiind totodată una dintre cele mai grav afectate de noul val pandemic ce a cuprins Europa.Austriecii care vor refuza a treia doză „booster” vor fi de asemenea amendați, potrivit ministrului pentru Constituție Karoline Edtstadler. În cazul lor amenzile vor ajunge la 1.500 de euro.Deocamdată nu este clar cât de des vor putea fi aplicate aceste amenzi.Zeci de mii de oameni au iesit in strada sambata, la Viena, pentru a protesta față de noul lockdown și introducerea vaccinării obligatorii împotriva coronavirusului.

Read More

Lasă un răspuns