Emilian Imbri: Atât timp cât România este țara în care lumea se spală în lighean și se vaccinează la chiuvetă, virusul este la el acasă

Emilian Imbri: Atât timp cât România este țara în care lumea se spală în lighean și se vaccinează la chiuvetă, virusul este la el acasă

Potrivit medicului Emilian Imbri, o caracteristică a virusului care a generat pandemia actuală este aceea că atacă de mai multe ori și nu știm când se va opri, dar cu fiecare atac este tot mai violent, tot mai rapid, de parcă ne-ar învăța locurile vulnerabile și parcă ar învăța că suntem o populație care nu respectă și, mai mult, încearcă să mascheze că nu respectă regulile – își cumpără certificatele de vaccinare, se vaccinează fals.

„Atât timp cât România este țara în care lumea se spală în lighean și se vaccinează la chiuvetă, virusul este la el acasă. Deci, probabil că în ianuarie – februarie vom avea nu al cincilea val, cred că al patrulea care se va umfla din nou. Nu văd altă variantă.

Ar trebui să fim preocupați de ce se întâmplă în restul Europei și de perspectiva unui val 5 și în România, ar trebui ca o anumită categorie de personal, și anume personalul medical, în special epidemiologii, să rămână preocupat de acum înainte tot timpul”, a precizat medicul Emilian Imbri, fost manager al Spitalului „Victor Babeș” din Capitală, la un post TV.

Numărul de cazuri ar putea crește după sărbători

Medicul avertizează că pe fondul unei atenuări a situației epidemiologice în România, ar putea interveni o relaxare a populației de sărbători, care nu va face decât să realimenteze o nouă creștere a cazurilor de infecție.

„Dacă nu ținem cont că focarul în România nu s-a stins și nu se va stinge, atunci sigur că ceea ce se întâmplă acum în Franța și în Germania și în Austria se va întâmpla și la noi”, a mai afirmat Emilian Imbri.

„Virusul este un virus nou, un virus încă needucat, după cum se vede. Nu ține cont de nicio regulă – nici de regula de masă, nici de regula de culcare, ca să zicem așa, deci nu are o periodicitate încă stabilită. Vine la intervale de timp după pofta lui, ca să fim mai plastici în exprimare. Vedeți că nu ține cont nici de persoanele vaccinate, și nici de persoanele nevaccinate. Sigur, nu că ar fi trebuit să țină cont – vaccinarea nu înseamnă că te ferește vaccinul de boală, ci doar că nu ajungi în Terapie, nu ajungi în forme grave.

Deci, virusul, deocamdată, în modul în care cred eu că se comportă – haotic și necivilizat, nu știm dacă o să se civilizeze între timp, probabil că da, la fel ca celelalte virusuri – poate să prindă oricând un teren prielnic, adică o populație relaxată sau în curs de relaxare, cum avem noi tendința în momentul de față, pentru că iată, a scăzut incidența și scade în continuare, numărul deceselor a început să scadă și vom fi tentați foarte clar ca în luna decembrie să zicem <<Gata, hai să sărbătorim!>>. Ce anume, încă nu știm, dar sigur Crăciunul și Revelionul”, a declarat Emilian Imbri.

Read More

Lasă un răspuns