(AUDIO) IAŞI: Creşte rata de vaccinare anticovid în rândul profesorilor

Rata de infectare își menține tendința de scădere în municipiul Iași, 2,63 cazuri la mie, de la 2,90, nivelul raportat, sâmbătă, de autorităţi.

Ciurea este singură comună cu incidență mai mare de 5.

Din regiunea Moldovei doar judeţele Iaşi şi Galaţi mai sunt în scenariul galben.

Celelalte 6 sunt în verde, Neamţ, Bacău şi Vrancea de duminică.

Între timp, tot mai multe şcoli reiau cursurile cu prezenţă fizică. Rata de vaccinare anticovid în rândul profesorilor din judeţul Iaşi a crescut semnificativ în ultima săptămână, de la 78 la peste 85%.

Constantin Mihai are toate datele: „În judeţul Iaşi sunt 560 de unităţi şcolare din 658 câte sunt în total, unde, rata de vaccinare a profesorilor depăşeşte 60%. În celelalte 98 de unităţi şcolare care reprezintă 15% din total, în continuare procentul profesorilor vaccinaţi este sub 60%. De mâine (n.r. luni) coraborând şi de indicele scăzut covid în anumite localităţi, reiese că, în fizic, se vor desfăşura orele în 639 de unităţi şcolare, adică în 97% din total. Sunt 19 unităţi, unde, în continuare, orele vor fi tot online. Aceste 19 unităţi reprezintă 3% din total. Cele mai multe sunt grădiniţe de stat dar şi private. În 9 unităţi şcolare din judeţ nu s-a vaccinat anti-Covid niciun profesor. Realitatea vaccinării anti-Covid la profesorii din judeţul Iaşi poate fi analizată şi din altă perspectivă. Procentele cele mai ridicate, peste 80% a profesorilor vaccinaţi sunt în marile colegii din Iaşi: Negruzzi, Naţional, Ibrăileanu şi Eminescu şi la liceele de Informatică şi Teoretic „Alexandru Ioan Cuza”. Între 70 şi 80% dintre profesori vaccinaţi sunt la colegiile Racoviţă, Alecsandri şi Pedagogic „Vasile Lupu” şi la Liceele Cantemir şi Miron Costin. Sub 70% la Colegiul Agricol Adamachi, de Arte „Octav Băncilă” şi Tehnic „Gheorghe Asachi”. Tot în această ultimă categorie intră şi Colegiul Sadoveanu şi Tehnci de Căi Ferate din paşcani şi Ştefan cel Mare din Hârlău.”


http://www.radioiasi.ro/wp-content/uploads/sites/6/2021/11/21-nov-rdj-18-Costi-scenarii-scoli.mp3

(Radio Iaşi/Constantin Mihai/FOTO arhivă radioiasi.ro)

Read More

Lasă un răspuns