Alte cinci județe au intrat în scenariul verde. București, încă o zi cu cele mai multe cazuri noi de COVID-19

Alte cinci județe au intrat în scenariul verde. București, încă o zi cu cele mai multe cazuri noi de COVID-19

Bacău, Călărași, Maramureș, Neamț și Vrancea au trecut în scenariul verde în care mai erau șapte județe, după ce rata de infectare a scăzut sub două cazuri la mia de locuitori, în timp ce numărul judeţelor colorate în galben este de 13, potrivit datelor transmise duminică, 21 noiembrie, de Grupul de Comunicare Strategică.

Judeţele Bacău (1,95), Călărași (1,86), Maramureș (1,99), Neamț (1,82) și Vrancea (1,76) au intrat în scenariul verde, ducând la 12 numărul județelor care se colorează în verde, după Bistrița-Năsăud, Suceava, Vaslui, Botoşani, Dolj, Gorj și Satu Mare, care înregistrează cele mai mici rate de infectare.

De asemenea, numărul judeţelor colorate în galben, cu o rată de infectare de sub 3 cazuri la mia de locuitori, a scăzut la 13, după ce judeţele Ialomița, Sălaj, Covasna şi Teleorman au coborât sub acest prag.

Cea mai mare rată de infectare este în județul Arad, 5,12 la mie, în scădere faţă de ziua precedentă (5,44). Pe locul următor sunt judeţulele Bihor și Cluj, ambele cu o rată a infectării de 4,83 la mie.

Cele mai multe cazuri sunt în Bucureşti

Autorităţile au anunţat aproape 2.000 de cazuri noi de COVID, dintre care 258 raportate în Capitală, potrivit bilanţului COVID de duminică, 21 noiembrie. Cele mai multe cazuri de COVID sunt în Bucureşti, în scădere cu 66 de cazuri faţă de ziua precedentă (324).

După Bucureşti, cele mai multe cazuri de COVID din ultimele 24 de ore au fost înregistrate în județele Timiș (123) şi Bihor (104). Cele mai puţine cazuri de COVID sunt în Hunedoara (6), Giurgiu (7) şi Olt (12).

Situația infectărilor cu coronavirus pe județe, astăzi, 21 noiembrie:

FOTO: Hepta

Read More

Lasă un răspuns