34 de paturi ATI libere pentru pacienții cu COVID-19. În București sunt nouă locuri libere

34 de paturi ATI libere pentru pacienții cu COVID-19. În București sunt nouă locuri libere

1.573 de pacienți cu COVID-19 sunt internați, în prezent, în secțiile de terapie intensivă din spitalele din România, potrivit datelor anunțate, duminică, 21 noiembrie, de Grupul de Comunicare Strategică. În acest moment, la nivel național există 34 de paturi de ATI libere pentru persoanele infectate cu coronavirus.

Potrivit datelor existente în aplicația alerte.ms, în România există 1.702 paturi de ATI destinate pacienților cu COVID-19, în Capitală fiind avizate de Direcția de Sănătate Publică 390 de paturi. În același timp, la nivel național există o rezervă operațională de 128 de paturi ATI destinate pacienților infectați aflați în stare gravă, paturi care sunt folosite acolo unde numărul de pacienți depășește capacitatea secțiilor.

La nivel național, la acest moment sunt disponibile 34 de paturi libere de ATI, 9 în București, 1 în județul Bihor, 3 în județul Botoșani, 4 în județul Constanta, 4 în județul Harghita, 3 în județul Iași, 1 în județul Mehedinți, 6 în județul Vaslui, 3 în județul Vrancea, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

Autoritățile mai precizează că se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

În procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, pentru că în aceste cazuri, respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare.

În ultimele 24 de ore, la nivelul întregii țări au fost confirmate aproape 2.000 de cazuri de infectare, după efectuarea unui număr redus de teste: 22.808. Totodată, autoritățile au raportat 121 de decese de COVID, dintre care 16 anterioare ultimului interval de 24 de ore.

FOTO: Hepta

Read More

Lasă un răspuns