Un elev cu COVID de la un liceu de nevăzători din Târgu Frumos a fost trimis acasă cu trenul

Un elev cu COVID de la un liceu de nevăzători din Târgu Frumos a fost trimis acasă cu trenul

Directoarea liceului pentru nevăzători din orașul ieșean Târgu Frumos a recunoscut că există riscul ca elevul să transmită virusul persoanelor cu care a intrat în contact, dar spune că „nefiind singura problemă a zilei nu am gândit-o destul de aprofundat”, informează Europa FM.

Mai multe clase de la liceul pentru nevăzători din orașul ieșean Târgu Frumos au trecut la cursurile online în urma apariției unor cazuri de COVID-19. Deși elevii care provin din zonele învecinate sunt cazați în căminul unității de învățământ, conducerea liceului a decis ca ei să facă orele online de acasă.

În unele cazuri, elevii sunt preluați de părinți cu mașinile personale, însă cei care nu au această posibilitate sunt nevoiți să circule cu mijloacele de transport în comun.

Acesta a fost și cazul unui elev care a fost testat pozitiv, având simptome ușoare. Deși infectat, tânărul a fost ajutat de un profesor să-și facă bagajul, apoi a plecat singur la gară. A luat trenul și apoi a schimbat și două microbuze. El a anunțat conducerea liceului că nu are nicio variantă de transport, dar nu a primit niciun ajutor.

Directoarea liceului: „Riscul există peste tot”

Întrebată de jurnaliștii EuropaFM despre riscul transmiterii virusului altor persoane, directoarea liceului recunoaște că există riscul ca tânărul să fi infectat și alte persoane.

„Riscul există peste tot, numai că noi am avut un careu astăzi cu elevii în care am făcut precizările de suspendare a cursurilor, i-am informat, au purtat mască pe toată durata deplasării lor spre casă, cu dezinfectat de buzunar, i-am învățat să respecte distanța, pe cât posibil, și, nefiind asta singura problemă a zilei, nu am gândit-o destul de aprofundat”, a declarat Margareta Pristavu, directoarea liceului.

Ea a precizat că Direcția de Sănătate Publică și Inspectoratul Școlar au fost informate în legătură cu decizia conducerii liceului, însă nu s-a discutat și despre problema transportului. Iar dacă vor mai apărea astfel de situații, „o să găsim alte soluții”, spune aceasta.

„Să sunăm o ambulanță și să rugăm să transporte un elev dacă ne vor ajuta. Să punem microbuzul școlii pe anumite rute, dar se vor supăra alții pe anumite rute, că eu nu pot să fac transport în toate județele simultan. Să facem gradual plecarea, pe zile”, a declarat Margareta Pristavu.

Purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Școlar Iași, Antonia Bliorț, spune că „o posibilă soluție ar fi anunțarea Direcției de Sănătate Publică și împreună vedem care e soluția cea mai bună pentru ca să fie în siguranță, să ajungă la destinație fără să pună în pericol pe cei din jur”, adăugând că „tot apar situații pe care nimeni nu avea cum să le prevadă la începutul pandemiei. Dar totuși, au trecut 19 luni de atunci”.

Foto: 123rf.com

Read More

Lasă un răspuns