Toți ochii ațintiți asupra României: Țara noastră, colorată în ROȘU ÎNCHIS pe harta epidemiologică a Europei – Nivel de îngrijorare MAXIM

Toți ochii ațintiți asupra României: Țara noastră, colorată în ROȘU ÎNCHIS pe harta epidemiologică a Europei – Nivel de îngrijorare MAXIM

Potrivit G4Media.ro, ECDC a stabilit 4 grade ale situației epidemiologice, colorate în funcție de cât de îngrijorătoare este situația în diferitele regiuni din Europa, în verde, portocaliu, roșu și roșu închis. Drept urmare, România se situează acum la cel mai înalt nivel de îngrijorare privind situația epidemiologică.

Doar țările baltice, cum sunt Estonia, Letonia și Lituania și alte câteva regiuni mai sunt plasate la un nivel foarte ridicat de îngrijorare ca urmare a incidenței determinate de infectările cu noul coronavirus.

În cea mai mare parte a Europei, pandemia de COVID-19 evoluează în limite care creează puțină îngrijorare, majoritatea țărilor fiind colorate în verde și galben.

În zonele verzi, răspândirea generalizată a virusului scade, ceea ce duce la o incidență redusă. Datorită proporției populației vulnerabile vaccinate, se înregistrează mai puține cazuri la persoanele vârstnice. În aceste țări, riscul reprezentat de pandemia SARS-CoV-2 este evaluat ca fiind scăzut pentru populația generală (atât vaccinată, cât și nevaccinată), cât și pentru populația vulnerabilă vaccinată. Pentru populația vulnerabilă nevaccinată există însă un risc moderat spre mare.

La începutul verii, România a fost colorată pentru prima dată în verde pe harta epidemiologică a Europei.

Read More

Lasă un răspuns