Spitalul Clinic de Urgenţă Militar „Dr. Ştefan Odobleja” din Craiova devine spital de suport COVID-19

Spitalul Clinic de Urgenţă Militar „Dr. Ştefan Odobleja” din Craiova devine spital de suport COVID-19

Ministerul Apărării Naţionale a anunţat,, joi, că, la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Spitalul Clinic de Urgenţă Militar ”Dr. Ştefan Odobleja” din Craiova va deveni de vineri spital de suport COVID-19.

Nicușor Roșca, prefectul județului Dolj, a cerut încă de zilele trecute Ministerului Sănătății transformarea Spitalului Militar din Craiova în unitate Covid pe fondul numărului mare de cazuri Covid care copleșesc spitalele din județ.

„În acest moment, sistemul sanitar este solicitat la capacitate maximă, iar singura soluţie este să ne protejăm, fie prin măsuri igienico-sanitare, fie prin vaccinare. Este o situaţie disperată în spitale. Dacă în urmă cu două săptămâni vorbeam de lipsa locurilor la ATI, astăzi lucrurile s-au înrăutăţit: avem probleme la paturile cu necesar de oxigen, în sensul că nu mai avem paturi disponibile. Am transmis reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică, managerilor de spitale, să găsim soluţii. Şi, într-o primă fază, am solicitat Ministerului Sănătăţii să introducem Spitalul Militar în spital COVID-19”, a declarat prefectul Nicușor Roșca, într-o conferinţă de presă.

În acest context, MApN a anunțat joi că de mâine 15 octombrie Spitalul Clinic de Urgenţă Militar „Dr. Ştefan Odobleja” din Craiova va deveni de vineri spital de suport COVID-19.

„Astfel, spitalul militar din Craiova va putea prelua din cazuistica infectărilor cu noul coronavirus prin punerea la dispoziție a unui număr de 10 paturi pentru tratarea cazurilor ușoare și medii și două paturi ATI”, se arată în comunicatul transmis de MApN.

În județul Dolj, joi, au fost confirmate cu noul coronavirus 390 de persoane.

Ministerul explică şi alte măsuri de creştere a capacităţii de acţiune a spitalelor MApN pentru combaterea COVID-19 şi diversificarea fluxurilor de vaccinare a populaţiei.

„Spitalul Modular de la Leţcani, deservit de o echipă de 35 de persoane detaşate de la MApN şi personal medical al Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi, a preluat până astăzi, 14 octombrie ora 10.00, un număr de 23 pacienţi pe secţia de boli infecţioase şi şase pacienţi în secţia de Terapie Intensivă, aceasta urmând a fi extinsă, gradual, până la un număr de 48 de paturi”, a mai transmis MApN.

Ministerul Apărării Naţionale precizează, de asemenea, că implementează şi alte măsuri de creştere a capacităţii de acţiune în direcţia prevenirii şi combaterii îmbolnăvirilor cu COVID-19, precum şi asigurarea vaccinării populaţiei în cadrul centrelor de vaccinare proprii, astfel:  Toate cele 11 spitale militare şi cele trei unităţi sanitare mobile din Bucureşti, Constanţa şi Timişoara sunt în proces de extindere a capacitaţii operaţionale, fiind în stadiul final de autorizare a unor noi paturi pentru tratare a pacienţilor cu COVID-19 pentru forme uşoare, medii sau severe/critice.

Read More

Lasă un răspuns