Prefectul de Dolj: „Este o situaţie disperată în spitale”. Ce măsuri implementează

Prefectul de Dolj: „Este o situaţie disperată în spitale”. Ce măsuri implementează

Prefectul județului Dolj, Nicușor Roșca, a cerut Ministerului Sănătății transformarea Spitalului Militar din Craiova în unitate Covid pe fondul numărului mare de cazuri Covid care copleșesc spitalele din județ, potrivit G4Media. El a precizat că se gășeste cu greu un pat liber nu doar pentru pacienții care au nevoie de îngrijire pe secțiile ATI, unde sunt probleme la nivel național, dar și în rândul celor care au nevoie de oxigen.

„În acest moment, sistemul sanitar este solicitat la capacitate maximă, iar singura soluţie este să ne protejăm, fie prin măsuri igienico-sanitare, fie prin vaccinare. Este o situaţie disperată în spitale. Dacă în urmă cu două săptămâni vorbeam de lipsa locurilor la ATI, astăzi lucrurile s-au înrăutăţit: avem probleme la paturile cu necesar de oxigen, în sensul că nu mai avem paturi disponibile. Am transmis reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică, managerilor de spitale, să găsim soluţii. Şi, într-o primă fază, am solicitat Ministerului Sănătăţii să introducem Spitalul Militar în spital COVID-19”, a declarat prefectul Nicușor Roșca, într-o conferinţă de presă.

El a făcut un apel către populație pentru a se vaccina pentru a limita răspândirea virusului și formele mai grave ale bolii.

„Vreau să transmit un mesaj clar populaţiei: să vină să se vaccineze. Aceasta este singura măsură ce ne stă la îndemână pentru a ne imuniza şi nu să trecem prin boală!”, a spus prefectul.

Managerii spitalelor din Dolj susţin că se confruntă în fiecare zi cu pacienţi care vin în stare gravă sau foarte gravă şi aproape toţi bolnavii care ajung la urgenţă au nevoie de oxigen, iar ei se confruntă cu o criză a acestor locuri.

Conform datelor publicate de DSP Dolj, miercuri au fost confirmate pozitiv cu SARS-CoV-2 un număr de 454 de persoane, iar marţi au fost raportate 17 decese, un număr record de morţi în judeţul Dolj de la începutul pandemiei.

Potrivit raportărilor oficiale, în Dolj sunt trei localităţi unde incidenţa infectărilor a depăşit 15 la mia de locuitori, iar în municipiul Craiova, rata de infectare este de 11,36 la mie. La nivel județean, incidența este de 7,48 cazuri la mia de locuitori.

Read More

Lasă un răspuns