Percheziții la mai multe cabinete medicale, într-un dosar care vizează falsificarea de certificate de vaccinare anti-COVID

Percheziții la mai multe cabinete medicale, într-un dosar care vizează falsificarea de certificate de vaccinare anti-COVID

Peste 40 de persoane vor fi audiate joi la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, într-un dosar penal în care sunt cercetate suspiciuni de vaccinare fictivă, relatează Ziarul Incomod.

Procurorii prahoveni efectuează joi percheziții la mai multe cabinete medicale individuale implicate în campania de vaccinare anti-COVID. Surse apropiate de anchetă, citate de publicația prahoveană, au precizat că sunt vizate mai multe centre de vaccinare, iar peste 40 de persoane vor fi audiate.

La sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova au fost deja aduse persoanele suspecte în cauză, printre ele ar fi și un medic de familie.

Conform surselor citate, perchezițiile au loc inclusiv în comuna Ciorani. Legat de centrul de vaccinare din Ciorani existau suspiciuni mai vechi că asistenții medicali s-ar fi folosit de parafa unui medic pentru a elibera certificate false de vaccinare anti-COVID.

Dezvăluirile și anchetele despre vaccinarea fictivă s-au înmulțit în ultimele luni. La finalul lunii august, directorul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara, doctorul Cristian Oancea, a afirmat că a observat tot mai mulți pacienți vaccinați care ajung la spital cu forme severe de COVID, acuzând că aceștia ar fi fost imunizați doar fictiv, pentru a obține certificate și a vorbit despre un fenomen de „vaccinare la chiuvetă”.

Pe 2 septembrie, un medic de familie din Dâmbovița a fost reținut și apoi pus sub control judiciar sub acuzația că a vaccinat fictiv 10 fotbaliști de la echipa de liga a treia FC Pucioasa.

La finalul lunii august, secretarul de stat Andrei Baciu preciza că 370 de persoane au încercat să obțină certificate de vaccinare în baza unor adeverințe posibil false.

Peste 60 de percheziții au avut loc, pe 22 septembrie, în județele Mehedinți, Dolj și Caraș-Severin, la persoane bănuite că au falsificat unele certificate de vaccinare.

Read More

Lasă un răspuns