O nouă echipă de experți va investiga originea COVID-19

O nouă echipă de experți va investiga originea COVID-19

Ancheta privind originea noului coronavirus va fi continuată de un nou comitet de specialiști, numiți, miercuri, de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), relatează agenția EFE, citată de Agerpres. Este vorba despre un grup ştiinţific dedicat studierii originilor noilor agenţi patogeni (Scientific Advisory Group for the Origins of Novel Pathogens, SAGO), în cadrul căruia 26 de experți se vor ocupa de investigația referitoare la apariția COVID-19.

Din acest grup fac parte epidemiologi și virusologi din Cuba, Brazilia, SUA, Marea Britanie, Rusia, Franţa, Germania, China sau Japonia, care lucrează la instituții internaționale prestigioase precum Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC), Universitatea din Oxford sau Institutul Pasteur din Franţa.

Pe lângă investigarea originii SARS-CoV-2, experții vor încerca să stabilească și cauzele altor agenți patogeni periculoși.

„A înţelege de unde vin aceşti agenţi patogeni este esenţial pentru a evita apariţia de viitoare focare cu potenţial epidemic şi pandemic”, a precizat directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, printr-un comunicat de presă.

Teoria conform căreia coronavirusul a fost scăpat de la Institutul de virologie din Wuhan, la sfârșitul anului 2019, a fost mult timp promovată drept o posibilă cauză a pandemiei.

China a negat ipoteza scurgerilor de laborator.

Foto: EPA

Read More

Lasă un răspuns