Încă două țări au intrat în zona roșie. Noua listă a statelor cu risc epidemiologic ridicat

Încă două țări au intrat în zona roșie. Noua listă a statelor cu risc epidemiologic ridicat

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat joi, 14 octombrie, noua listă a țărilor și teritoriilor de risc epidemiologic ridicat. Potrivit CNSU, în zona roșie au intrat Ucraina și Gibraltar.

În zona galbenă, în urma scăderii incidenței cazurilor Covid, apar Albania, Botswana, Curaçao, și Insulele Virgine ale Statelor Unite.

Din zona verde au trecut pe lista galbenă, în urma creșterii ratei de infecții, Olanda, Gabon, Montserrat, Insulele Virgine Britanice și Insulele Turks și Caicos.

În zona verde au intrat Elveția, Canada, Iordania, Kazahstan, Andorra, Groenlanda, Polinezia Franceză și Sao Tome și Principe.

Persoanele nevaccinate intră în carantină timp de 14 zile la revenirea în România din țările aflate în zona roșie, indiferent dacă prezintă sau nu un test negativ.

Românii care se întorc din aceste state vor evita carantina de 14 zile dacă prezintă dovada vaccinării (cu minimum 10 zile înainte de data sosirii în țară) sau un test PCR nu mai vechi de 72 de ore.

Singurele excepții de la această regulă sunt copiii și adolescenții până în 16 ani, care nu stau în carantină dacă au un test PCR negativ, precum și persoanele care petrec mai puțin de 72 de ore în România, care nu intră nici ele în carantină dacă au un test COVID negativ, respectiv cei care au trecut prin boală în ultimele 180 de zile.

Read More

Lasă un răspuns