Compania aeriană United Airlines va concedia 232 de angajați care au refuzat să se vaccineze anti-COVID-19

Compania aeriană United Airlines va concedia 232 de angajați care au refuzat să se vaccineze anti-COVID-19

Prima mare companie de transport aerian care face obligatorie vaccinarea anti-COVID-19, United Airlines a decis să-și concedieze angajații care nu s-au vaccinat împotriva coronavirusului, informează DPA.

United Airlines a anunţat miercuri că li se va desface contractul de muncă la 232 de angajaţi care au decis să nu se vaccineze împotriva COVID-19.

„Aş fi vrut să avem vaccinaţi 100% din angajaţi, dar dintre cei 67.000 de salariaţi ai noştri din SUA există 232 care nu s-au vaccinat şi ei vor începe procedura de încheiere a contractului”, a declarat preşedintele-director executiv al United Airlines, Steve Kirby.

În prezent, 99,7% dintre angajaţii United Airlines sunt vaccinaţi complet împotriva COVID-19.

După ce această companie a luat decizia vaccinării personalului său, alte companii aeriene, precum Hawaiian Airlines şi Frontier Airlines, i-au urmat exemplul. Multe companii aeriene susţin vaccinarea angajaţilor lor, dar fără a introduce obligativitatea acesteia.

Delta Airlines rămâne cea mai mare companie aeriană americană care nu a impus obligativitatea vaccinării complete a salariaţilor săi, însă şi în cazul său 90% din angajaţi se vaccinaseră până miercuri.

FOTO: EPA

Read More

Lasă un răspuns