Cîțu vrea acces cu certificat verde la „toate activitățile economice”, inclusiv la magazin. „Propun acest lucru cât mai rapid”

Cîțu vrea acces cu certificat verde la „toate activitățile economice”, inclusiv la magazin. „Propun acest lucru cât mai rapid”

Certificatul verde, care atestă vaccinarea anti-COVID-19, trecerea prin boală sau testarea negativă pentru infecția cu coronavirus, ar putea fi folosit pentru toate activitățile, a anunțat premierul interimar Florin Cîțu, la finalul ședinței de Guvern de astăzi, 14 octombrie.

Întrebat de jurnaliști dacă ia în calcul carantinarea Bucureștiului sau a județului Ilfov, care au cele mai ridicate rate de infectare din țară, premierul interimar a respins acest scenariu.

„Nu luăm această măsură în calcul în acest moment. Ne uităm la alte măsuri care să împiedice răspândirea virusului, cea de a cere certificatul verde pentru toate activitățile, orice activitate în care intrăm în contact cu persoane”, a declarat Florin Cîțu. Altfel spus, inclusiv intrarea la magazin ar putea să se facă doar cu certificatul verde.

A avea certificatul verde pentru orice activitate economică este un pas important și ne gândim la acest lucru. (…) Eu aș propune acest lucru cât mai rapid.

Florin Cîțu:

„Dacă dorim să avem economia deschisă în continuare, cred că este o măsură care ar ajuta foarte mult. Încă nu am discutat despre a reduce numărul orelor de funcționare în weekend pentru anumite activități economice”, a continuat Florin Cîțu.

Întrebat dacă folosirea certificatului verde în magazine ar însemna o restricționare a accesului pentru persoanele care nu prezintă acest document, Cîțu a precizat că nu este o „restricționare, ci o triere”.

În ceea ce privește faptul că decizia de introducere a certificatului verde pentru toate activitățile poate fi luată doar de un guvern cu puteri depline, Florin Cîțu a spus că aceasta se poate lua în Parlament.

Județul Ilfov și municipiul București înregistrează cele mai mari rate ale incidenței cazurilor de coronavirus din țară. Capitala a ajuns astăzi la un nou record al ratei infectărilor, 15,42 la mie, în timp ce Ilfovul se apropie de pragul de 16 la mie. Totodată, Bucureștiul a înregistrat miercuri, 13 octombrie, cel mai mare număr al infectărilor de la începutul pandemiei, 3.119 cazuri de contaminare.

Read More

Lasă un răspuns